Erzurumda hangi iklim tipi görülür?

İçindekiler:

  1. Erzurumda hangi iklim tipi görülür?
  2. Erzurumda hangi dağ var?
  3. Kars'ın bitki örtüsü nedir?
  4. Karsa neden serhat şehri denir?
  5. Kars maden şehri mi?

Erzurumda hangi iklim tipi görülür?

Türkiye 'nin en yüksek ve en soğuk illerinden biri olan Erzurum'da sert kara iklimi hüküm sürmektedir. Genel olarak kışlar çok soğuk ve karlı; yazlar ise çok sıcak ve kurak geçer. Hemen hemen yılın 2-3 ayı bölge karla örtülüdür.

Erzurumda hangi dağ var?

Erzurum genel olarak yüksek ve plato özelliği göstermektedir. Güneyinde Palandöken, kuzeyinde Kargapazarı, dağları ile çevrili olan bir ilimizdir. İlimizdeki yer alan diğer dağlar ise, Dumlu Dağları, Güvercin Dağları ve Mescit Dağlarıdır. Erzurum, Türkiye' nin en yüksek rakıma sahip olan (1900 m.) illerinden biridir.

Kars'ın bitki örtüsü nedir?

Yaşanan sert iklim koşullarından ötürü il genelinin doğal bitki örtüsü bozkırdır. Ormanlar, dağların yüksek kesimlerine kadar çıkar. 'Sarıkamış Ormanları' buna bir örnektir. İl genelindeki yayla ve platoların çayırlarla kaplanması sayesinde yayla hayvancılığı büyük önem taşımaktadır.

Karsa neden serhat şehri denir?

Kars aslında bir 'Serhat Kenti'. Sınırda stratejik konumu sebebi ile sürekli savaşlar görmüş. 1200 – 1450 yılları arasında Moğollar, 1600 – 1700 yılları arasında İran – Sasani, 1800'lerin başında ve ortasında Rusların saldırısına uğramış. Bu sebeple hep bir asker kenti, paşalar şehri olmuş.

Kars maden şehri mi?

İldeki önemli perlit yatak ve zuhurları Sarıkamış ilçesinde gözlenmektedir. İlçedeki yatakların toplam jeolojik rezervleri 2.ton olup, orta kalitededir. Ayrıca ilçede iki adet kireçtaşı yatağı ortaya çıkarılmış olup, bu yatakların %CaCO3 içerikleri 69.