AutoCAD text komutu nedir?

İçindekiler:

  1. AutoCAD text komutu nedir?
  2. AutoCAD de yazı nasıl büyütülür?
  3. AutoCAD font nasıl yüklenir?
  4. Yazı tipi nasıl eklenir?
  5. Autocad de yazı nasıl yazılır?
  6. AutoCAD erase komutu nedir?
  7. AutoCAD de patlatma nasıl yapılır?
  8. AutoCAD küçültme nasıl yapılır?
  9. AutoCAD de ölçek nasıl ayarlanır?
  10. AutoCAD komutları nelerdir?
  11. Mirror komutu nedir?
  12. Chamfer komutu nasıl kullanılır?
  13. AutoCAD Rotate komutu nasıl kullanılır?
  14. AutoCAD Rotate komutu ne işe yarar?
  15. 3d Rotate AutoCAD nasıl kullanılır?
  16. AutoCAD Move komutu ne işe yarar?
  17. Snap komutu ne işe yarar?
  18. Circle komutu nedir?
  19. Diameter komutu nedir?
  20. Polygon komutu nedir?
  21. Fillet komutu nedir?

AutoCAD text komutu nedir?

Text, çizim dosyalarındaki yazıları yazmak için kullanılan bir komuttur. Tek satır veya çok satır halinde yazı yazılır. Enter tuşuna basılana kadar yazı tek satır olarak yazılır ve bundan dolayı tek satırlı yazı denilmiştir. ... AutoCAD, Windows yazı stillerini kullanmaktadır.

AutoCAD de yazı nasıl büyütülür?

Yazıları ölçeklendirmek için:

  1. Scaletext komutu çalıştırılır. ...
  2. Ölçeklendirilecek yazı seçilir (Şekil 1). ...
  3. Temel nokta seçilir. ...
  4. Ölçek katsayısını girmek için klavyeden S yazılıp Enter tuşuna basılır veya Scale factor seçeneği üzerine tıklanır. ...
  5. Ölçek katsayısını girilip Enter tuşuna basılır.

AutoCAD font nasıl yüklenir?

ttf uzantılı font dosyasını Windows Araştırıcıda “Explorer” bulun. Yüklemek istediğiniz fontu seçin; sağ tıklayın ve açılan menüden Kur “Install” seçeneğini seçin. Şayet AutoCAD o fontu listelemiyorsa, AutoCAD'i kapatıp tekrar başlatmalısınız.

Yazı tipi nasıl eklenir?

Windows 7 ve Windows 10'da, Denetim Masası > Yazı Tipleri'ne gidin....Yazı tipi ekleme

  1. Yazı tipi dosyalarını indirin. ...
  2. Yazı tipi dosyaları sıkıştırılmışsa, .zip klasörüne sağ tıklayıp ardından Ayıkla'ya tıklayarak bunları genişletin. ...
  3. İstediğiniz yazı tipine sağ tıklayın ve Yükle'ye tıklayın.

Autocad de yazı nasıl yazılır?

Autocad çiziminde herhangi bir yere yazı yazmak için komut satırına “TEXT” komutunu girmeniz yeterlidir. Yazınızı yazdıktan sonra çıkan Text Formatting bölümünden yazı boyutu, kalınlık, yazı tipi, renk gibi seçenekleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

AutoCAD erase komutu nedir?

SİLME VE GERİ ALMA KOMUTLARI - Objeleri Silme ve Geri Alma - AutoCAD - DrawTurk. Erase komutu ekrandaki objeleri silmek için kullanılır. Komuta girildikten sonra şeklindeki imleç, küçük bir kutu ( ) haline dönüşür.

AutoCAD de patlatma nasıl yapılır?

AutoCAD'de bir öbeği “block” parçalayıp onu meydana getiren bileşenlerine ayırmak için EXPLODE komutunu kullanabilirsiniz. Fakat EXPLODE komutunu kullandığınızda tabaka “layer”, renk “color” veya çizgi tipi “linetype” üzerinde kontrolünüz yoktur. XPLODE size bu kontrolü verir.

AutoCAD küçültme nasıl yapılır?

Klavyeden SCALE veya SC yazılır ve Enter tuşuna basılır. Objeler z,y,z eksenleri yönünde büyültülüp küçültülürler. Büyültmek için kullanılan ölçek katsayıları 1'den büyük, küçültmek için 1'den küçük olmalıdır. Küçültme ölçekleri 0.

AutoCAD de ölçek nasıl ayarlanır?

Basit SCALE Komutu

  1. SCALE komutunu kullanarak, AutoCAD'de bir nesnenin boyutunu değiştirebilirsiniz. ...
  2. Aşağıdaki şekilde görüldüğü üzere, şeritin Giriş “Home” sekmesinin Düzenleme “Modify” panelinden Ölçek “Scale” aracını seçin veya SC komut kısa yolunu kullanın.

AutoCAD komutları nelerdir?

TEMEL AutoCAD KOMUTLARI

  • L. Çizimde basit çizgiler çizmek için, kullanılır.
  • C. AutoCADte bir çember “circle” yaratmak için kullanılan komuttur.
  • PL. Bu komut çizimde sürekli çizgiler “polyline“ çizmek için, kullanılır.
  • REC. Bu komut, çizimde bir dikdörtgen “rectangle“ yaratır.
  • POL. ...
  • ARC. ...
  • REG. ...
  • CO.

Mirror komutu nedir?

Mirror, seçilmiş objelerin bir eksene göre simetriğini almak için kullanılan bir komuttur. Simetri ekseni bağımsız olabildiği gibi objenin düz kenarları da olabilir. Taramaların ve yazıların simetriği alınmamalıdır. Teknik Resim çizim kurallarına aykırıdır.

Chamfer komutu nasıl kullanılır?

Chamfer komutuna aşağıdaki yollardan girilir: Klavyeden CHAMFER veya CHA yazılır ve Enter tuşuna basılır. Bu yöntemde, pah kırmadan önce her obje için ayrı ayrı Pah Ölçüleri (Distance) girilmelidir. Farklı ölçüler verilirse seçimde birinci olacak objeye dikkat edilmelidir.

AutoCAD Rotate komutu nasıl kullanılır?

ROTATE komutunu çalıştırmak için, komut satırına RO yazın ve Enter tuşuna basın, Anahtarı seçin ve Enter tuşuna tekrar basın. Anahtar üzerindeki herhangi bir noktayı tıklayın; bu nokta anahtarın döndürüleceği temel “base” nokta haline gelecektir.

AutoCAD Rotate komutu ne işe yarar?

OBJELERİ DÖNDÜRME (Rotate) - Çizim (Draw), Düzenleme (Modify)-1 - AutoCAD - DrawTurk. Rotate, objeleri bir nokta etrafında döndürmek için kullanılan bir komuttur. Döndürme işlemi saat ibresinin ters yönünde yapılacaktır. Açı değerlerinin önüne – (eksi) işareti konulursa döndürme işlemi saat ibresi yönünde olur.

3d Rotate AutoCAD nasıl kullanılır?

Her an kullanılabilir. 3drotate komutuna aşağıdaki yollardan girilir: Klavyeden 3DROTATE veya 3R yazılıp Enter tuşuna basılır.

AutoCAD Move komutu ne işe yarar?

Autocad programında 'Move' komutu taşıma yapmak için kullanılır kısa yolu 'm' harfidir. entere basılır daha sonra taşımak istediğimiz obje üzerinde bir nokta tıklanır ve böylelikle obje taşınır hale gelir, objeyi mause yardımı ile bırakmak istediğimiz yere tıklayarak taşımız oluruz.

Snap komutu ne işe yarar?

Önceden çizilmiş olan objelerin uç noktaları, orta noktaları, merkez noktası, çeyrek noktaları, kesişim noktaları gibi özel noktaları vardır. Bu noktalara Object Snap denir. Çizim yaparken bu noktalar yakalanarak çizime devam edilir ve hatasız bir çizim yapılmış olur.

Circle komutu nedir?

Circle, daire çizmek için kullanılan bir komuttur. Mekanik parça çizimlerinde çok kullanılır. Daire çiziminde değişik yöntemler vardır. Merkez (Center) ve Yarıçap (Radius) yöntemi default yöntemdir.

Diameter komutu nedir?

AutoCAD'de Ölçülendirme İşlemleri – Diameter Diameter : Çember veya yayların çap ölçüsünün alınmasını sağlar. Çap ölçülerinin başında “ Ø“ işareti bulunur. Aşağıdaki örnekte,komut çalıştırılır, 1 numaralı noktadan obje seçilir ve 2 numaralı noktaya tıklanarak ölçü yerleştirilir.

Polygon komutu nedir?

Polygon, köşe sayısı 3 ile 1024 arasında kenar uzunlukları birbirine eşit kapalı düzgün çokgen çizmek için kullanılan bir komuttur (Şekil 1). Bu komutla çizilen çokgenler Polyline şeklindedir. Üzerinde değişiklik yapmak için Pedit komutu, parçalara ayırmak için Explode komutu kullanılır.

Fillet komutu nedir?

Fillet, aralarında açı bulunan veya paralel iki objenin uçlarını, yarıçapı belirlenmiş bir yayla birleştiren bir komuttur. ... Default olarak Fillet komutu uygulandığında köşelerdeki fazlalıklar kendiliğinden silinecektir.