Işaret zamiri nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Işaret zamiri nasıl bulunur?
  2. Işaret zamiri nasıl ayırt edilir?
  3. Kendi kendine Donusluluk zamiri mi?
  4. Soru sıfatı ile soru zamiri arasındaki fark nedir?

Işaret zamiri nasıl bulunur?

UYARI: “O” ve “onlar” zamirleri bir insanı anlatıyorsa kişi zamiri,insan dışındaki bir varlığı anlatıyorsa işaret zamiri olur. *Onu çöpe atan ondan başkası olamaz. *Onu bu yörede sadece onlar dokur. NOT:Şahıs zamirleri ile isim tamlaması kurulabilir.

Işaret zamiri nasıl ayırt edilir?

"bu" kelimesi araba isminin yerine geçtiği için işaret zamiridir. ) * O elbise sana çok yakıştı. ( Bu cümlede "o" kelimesi "elbise" isminin önüne gelerek elbiseyi işaret etmiştir. Yani cümlede elbise ismi kullanıldığı için "o" kelimesi işaret sıfatıdır. )

Kendi kendine Donusluluk zamiri mi?

Dönüşlülük zamiri şahısları pekiştirerek, fiildeki işlerin özne tarafından yapıldığını bildiren zamirlerdir. ''Kendi'' dönüşlülük zamiridir. Dönüşlülük zamirleri fiillerin özneye dönüştüklerini bildirir. Eğer bir cümle içerisinde özne ile birlikte kullanılıyor ise dönüşlülük zamiri pekiştirme görevinde bulunur.

Soru sıfatı ile soru zamiri arasındaki fark nedir?

Soru Zamirleri ve Soru Sıfatları bu iki sınıflamadır. Soru zamirleri ve Soru sıfatları arasındaki temel fark, gramer işlevlerinde yatmaktadır. Adlarıyla işaret edildiği gibi, sorgulayıcı zamir bir zamirdir ve bu nedenle ismin yerini alırken, sorgulayıcı sıfat, ismini değiştiren bir sıfattır.