T.C Kimlik kartındaki çip hangi bilgileri depolar?

İçindekiler:

  1. T.C Kimlik kartındaki çip hangi bilgileri depolar?
  2. Resmi kimlik belgemizin üzerinde parmak izi var mıdır?
  3. Resmi kimlik belgesini hangi işler için kullanıyorsunuz?
  4. Askeri kamplardan kimler yararlanabilir?
  5. Askeri sosyal tesislerden kimler yararlanabilir 2018?
  6. Yedek subay şartları nelerdir?

T.C Kimlik kartındaki çip hangi bilgileri depolar?

Yonga (çip)'de Kişiye ait fotoğraf bilgisi kayıtlıdır. Kişinin nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, mahalle, köy, cilt numarası, aile sıra numarası vb. ile kimlik kartının veriliş yeri, veriliş nedeni, kayıt numarası depolanır. Ayrıca parmak izi ve bir parmağın damar izi kayıtlıdır.

Resmi kimlik belgemizin üzerinde parmak izi var mıdır?

Ülkemizde dağıtılmaya başlanılan kimlik kartlarında bulunan çipin içerisinde kimlik sahibine ait parmak izleri, nüfusa kayıtlı olunan yer, medeni hal, kan grubu ve din bilgisi gibi bilgiler yer almaktadır. Kimlik kartları kişinin kim olduğunu kanıtlayan resmi kurumlarca verilen belgelere denir.

Resmi kimlik belgesini hangi işler için kullanıyorsunuz?

Resmi kimlik belgesi kullanılarak yapılan işler şu şekildedir: Banka işleri. Emlak işleri. Vergi işleri.

Askeri kamplardan kimler yararlanabilir?

(2) Asıl hak sahibi veya eşinin refakatinde olmak şartıyla, asıl hak sahibinin eşinin anne ve babası, (3) Emeklilik hakkını elde etmeden kendi isteğiyle TSK'dan ayrılan müstafi subay/astsubaylar ve eşleri ile refakatindeki 19 yaşına kadar olan çocukları istifade edebileceklerdir.

Askeri sosyal tesislerden kimler yararlanabilir 2018?

Tesislere Giriş ve Emniyet. Subay, istisnai memur, Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilen sivil öğretim elemanı, astsubay ve bunların üye aidatı ödeyen emeklileri tesislerin tabii üyeleridir. Bu kişilerden kendileri ve hak sahibi aile fertleri adına üye aidatı alınır.

Yedek subay şartları nelerdir?

Lisans mezunu olanların 27, lisansüstü mezunlarının 32, uzmanlık eğitimi olanların ise 35 yaşında küçük olması gerekir. KPSS-P3 türünden en az 60 puan alınması gerekir. Askerlik yapmakta olan yedek subay, yedek astsubay ve erbaşlar ile erler başvuru yapabilir. T.C vatandaşı olmak.