AÖF sınavsız geçiş kimler yapabilir?

İçindekiler:

  1. AÖF sınavsız geçiş kimler yapabilir?
  2. Sınavsız açıköğretim üniversite kayıtları nasıl yapılır?
  3. Ikinci üniversite için sınava girmek gerekiyor mu?
  4. Açıköğretime sınavsız nasıl kayıt olunur?
  5. Lise mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?
  6. Açıköğretime nasıl kayıt olunur 2021?
  7. Lise mezunu biri açıköğretime nasıl girer?

AÖF sınavsız geçiş kimler yapabilir?

Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarına sınavsız ikinci üniversite fırsatıyla kayıt yaptırabilirken herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği ...

Sınavsız açıköğretim üniversite kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesinin sınavsız ikinci üniversite programına kayıt yaptırmak isteyen adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden 'Kayıt Otomasyonu' bağlantısı üzerinden “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını yapacaklar.

Ikinci üniversite için sınava girmek gerekiyor mu?

Sınava girmeden bir üniversite diploması daha almak isteyenler için başvurular başladı. İkinci üniversitede iktisattan bilgisayar programcılığına kadar her ilgiye göre bir bölüm var. ... Ancak ikinci bir üniversite okumak için tekrardan sınava girmeye gerek yok.

Açıköğretime sınavsız nasıl kayıt olunur?

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden ...

Lise mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?

Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.

Açıköğretime nasıl kayıt olunur 2021?

Online başvurular http://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacak. Çevrimiçi kayıt başvurusu yapmayan adayın kaydı yapılamayacak. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp öğretim giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacak.

Lise mezunu biri açıköğretime nasıl girer?

Açıköğretime kayıt yaptırmak isteyen tüm liseden mezun öğrencilerin önlisans programları için YGS' den en az 150 puan alması gerekir. Lisans düzeyinde yerleşecek adayların ise LYS' den 180 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üzerinde puan alan tüm adaylar açıköğretim fakültesini tercih edebilirler.