SGK gelir testi ne zaman sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. SGK gelir testi ne zaman sonuçlanır?
  2. SGK gelir Testi nasıl yapılır?
  3. Gelir testi için gerekli belgeler nelerdir?
  4. Kişinin gelir testi yapılırken nelere bakılır?
  5. Gelir tespiti için nereye başvurulur?
  6. E-Devlet gelir Testi Nedir?
  7. Gelir durumu nasıl öğrenilir?
  8. Gelir testi neleri kapsar?
  9. Gelir testi nerede nasıl yapılır?
  10. Yeşil Kart gelir testi nasıl yapılır?
  11. E devlet gelir belgesi nasıl alınır?
  12. Edevlet gelir belgesi nasıl alınır?
  13. SSK borcum olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

SGK gelir testi ne zaman sonuçlanır?

Gelir testi sonuçları ortalama olarak 15 iş günü içerisinde belli olmaktadır. Ancak bu süre başvuru yoğunluğuna göre 30 güne kadar da uzamaktadır.

SGK gelir Testi nasıl yapılır?

GELİR TESTİ NASIL YAPILIR? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet kapsamında bulunan gelir testi, vatandaşların belirtilen kurumlara bizzat kendi başvuruları ile yapılır. İstisnai durumlarda kişilerin birinci derece yakınları da başvuru yapabilir.

Gelir testi için gerekli belgeler nelerdir?

Gelir testi evrak açısından şu belgeler talep edilir;
  • Başvuru sahibinin kimlik belgesi,
  • Başvuru sahibinin güncel vesikalık fotoğrafı, son 6 ay içinde çekilmiş olması,
  • İkamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi ile başvurular yapılacaktır.

Kişinin gelir testi yapılırken nelere bakılır?

Gelir testinde gelir testine giren kişinin yaşadığı hanedeki eş, evli olmayan çocuk, büyükanne ve büyükbabanın gelirlerinin toplamı dikkate alınır. Yani, gelir testine giren kişinin sadece kendi geliri değil, yaşadığı hanedeki bu kişilerin gelirlerinin toplamı dikkate alınır ve gelir belirlenir.

Gelir tespiti için nereye başvurulur?

Gelir testine başvuru, vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılır. Bilinenin aksine test, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılsa da başvurular buradan alınmaz.

E-Devlet gelir Testi Nedir?

Gelir testi; çalışmayan, bir iş yerine sahip olmayan, harp ya da vazife malullüğü, 65 yaş aylığı ve işsizlik ödeneği gibi herhangi bir gelire yani sosyal güvenceye sahip olmayan kimselerin çeşitli sosyal haklardan ücretsiz şekilde yararlanmasına olanak sağlar. 88,29 TL olarak belirlenmiştir.

Gelir durumu nasıl öğrenilir?

Çalıştığımız kurum ve kuruluşa göre bu belgeyi temin edebiliriz. SGK'ya bağlı olarak çalışan bir kişi aile gelir belgesini iş yerlerinden alabilirler. Kamuda çalışan bir kişi aile gelir belgesini Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından alabilirler. Bunu E-Devlet e-bordro ile alabilirsiniz.

Gelir testi neleri kapsar?

Gelir testi, genel sağlık sigortası kapsamına dâhil edilmeyen yani herhangi bir işte çalışmayan vatandaşların ve aile bireylerinin gelirinin tespit edilmesi sonucu sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlayan bir testtir.

Gelir testi nerede nasıl yapılır?

Gelir testine başvuru, vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılır. Bilinenin aksine test, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılsa da başvurular buradan alınmaz. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, verilen formu eksiksiz şekilde doldurmalıdır.

Yeşil Kart gelir testi nasıl yapılır?

Yeşil kart alabilmek için öncelikle gelir testi yaptırılması gerekmektedir. Gelir testi için başvurular ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Daha sonra gelir testi sonuçlanınca bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na uğramalısınız.

E devlet gelir belgesi nasıl alınır?

- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.

Edevlet gelir belgesi nasıl alınır?

- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.

SSK borcum olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

SGK prim borcu sorgulamanın yolu: e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” bağlantısına tıklayınız. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda görünecektir. Toplam prim gününüzü görmek için de e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.