Değerbilir ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Değerbilir ne demek TDK?
  2. Gokdelen nasil yazilir TDK?
  3. Baris sever nasıl yazılır?
  4. Karınca incitmez neden birleşik yazılır?
  5. Değer bilen ne demek?
  6. Değerbilir nasil yazilir TDK?
  7. Çokbilmiş TDK nasıl yazılır?
  8. Gökdelenler nasıl ayakta duruyor?
  9. Deger bilir nasil yazilir TDK?
  10. Ardısıra nasıl nasıl yazılır?
  11. Et yemez nasıl yazılır?
  12. Karınca incitmez birleşik mi?
  13. Hinogluhin nasil yazilir TDK?
  14. Değer bilmemek ne demek?
  15. Değer vaktinde bilinmeli ne demek?
  16. Değerbilir bitişik mi ayrı mı?

Değerbilir ne demek TDK?

'Değer' ve 'bilir' kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ve dilimizde 'değeri olan şeylere, kimselere önem veren, onları koruyan ya da onlara saygı gösteren (kimse)' anlamını ifade eden kelimenin doğru yazılışı, 'değerbilir' şeklinde bitişik olmalıdır. 'Değer bilir' şeklindeki ayrı ayrı yazımı ise yanlıştır.

Gokdelen nasil yazilir TDK?

Bu kelime genellikle Gök delen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gökdelen şeklinde olmalıdır.

Baris sever nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Barış sever şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Barışsever şeklinde olmalıdır.

Karınca incitmez neden birleşik yazılır?

Karıncaezmez, karıncaçiğnemez gibi benzer sözcüklerle aynı anlamı taşımaktadır. Bu tür kelimelerin, tekil anlamlarından farklı olarak bir araya gelip sıfat olarak kullanıldıkları yerlerde bitişik yazılmaları gerekmektedir.

Değer bilen ne demek?

Bir şeyin değerini takdir edip bu değeri koruyacak şekilde hareket eden, kıymet bilen, kadir bilir, kadirşinas.

Değerbilir nasil yazilir TDK?

TDK, değerbilir kelimesinin yazılışını birleşik olarak belirtmiştir. Değerbilir kelimesi, ayrı olarak yazılmamalıdır. ''Toplumumuz değerbilir bir toplumdur''. Cümlesindeki kullanım doğru, ''Emre, kullandığı eşyalara önem verir, onlara değer bilir.'' Cümlesindeki kullanım ise tamamen yanlış olarak bildirilmektedir.

Çokbilmiş TDK nasıl yazılır?

Kelimenin doğru olarak kullanımı Türk Dil Kurumu ( TDK) tarafından yayınlandı. Birleşik bir kelime olan çokbilmiş, bitişik olarak yazılmalıdır. Yani kelimenin doğru yazılışı çokbilmiştir. Sıfat: Her şeye aklı eren, zeki, akıllı.

Gökdelenler nasıl ayakta duruyor?

Rüzgarın etkisiyle mücadele edebilmek için, gökdelenin tamamı uçak inşa eder gibi aerodinamik hesaplamalar yapılarak inşa edildi. Bu sayede rüzgarı doğru açılarla kesen bina blokları, savrulmayı engelliyor ve bulunduğu yerde sağlam şekilde duruyor.

Deger bilir nasil yazilir TDK?

Sıfat görevini üstlenen değerbilir kelimesi, ayrı yazıldığı taktirde farklı anlamları oluşturmakta ve sıfat görevinden kaybolmaktadır. TDK'ye Göre Değerbilir Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? TDK, değerbilir kelimesinin yazılışını birleşik olarak belirtmiştir. Değerbilir kelimesi, ayrı olarak yazılmamalıdır.

Ardısıra nasıl nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Ardısıra şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ardı sıra şeklinde olmalıdır.

Et yemez nasıl yazılır?

Vejetaryen kelimesinin anlamı 'et yemez' şeklinde geçmektedir. Yani bu kişiler herhangi bir şekilde et tüketmez. İhtiyaç duyulan gerekli besin kaynaklarını sebze ve meyvelerden alma yönüne giderler. Bu kelimenin doğru yazılışı ile beraber gündelik yaşamın içerisinde tek başına ya da farklı cümlelerde kullanabilirsiniz.

Karınca incitmez birleşik mi?

Zaman içinde deyimsel bir ifadeye dönüşen karıncaincitmez, yazışma dilinde karıştırılarak birleşik mi yoksa ayrı yazıldığı araştırılmaktadır. TDK sözlüğüne göre karıncaincitmez kelimesinin doğru yazılışı birleşik olarak 'karıncaincitmez' şeklindedir.

Hinogluhin nasil yazilir TDK?

Çok kurnaz, her dönemin şartlarına uyabilen (kimse) anlamına gelir. Bu kelime genellikle hin oğlu hin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hinoğluhin şeklinde olmalıdır.

Değer bilmemek ne demek?

bir objenin, insanın veya bir davranışın kıymetini, önemini anlayamama, fark edememe durumu.

Değer vaktinde bilinmeli ne demek?

Bir insanın değerini anlamak için onu kaybetmeyi beklemeyin, ölüm var.. ... Öldükten sonra verilen değerin bilinen kıymetin hiçbir önemi yoktur. Kimse sizin, ölenlerin arkasından yaptıklarınıza bakmaz hayattayken yaptıklarınıza bakarlar.

Değerbilir bitişik mi ayrı mı?

Değerbilir mi?” yoksa “Değer bilir mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Değer bilir şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Değerbilir şeklinde olmalıdır.