E okul tercih nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. E okul tercih nereden yapılır?
  2. Lise tercih sonuçları nasıl öğrenilir?
  3. Ek yerleştirme nasıl yapılır LGS?
  4. Üniversite ek yerleştirme ne zaman?
  5. Tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?
  6. Hangi liseye kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?
  7. 2021 LGS tercihleri ne zaman?
  8. LGS ek tercihler kaç tane?

E okul tercih nereden yapılır?

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Lise tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

LGS tercih sonuçları belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ikinci nakil tercihleri açıklandı. 2021 LGS kapsamında, yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarına "meb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

Ek yerleştirme nasıl yapılır LGS?

2021 LGS ek yerleştirme tercihleri, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden ya da herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden gerçekleştirilebilecek. Tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler, ilgili ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacak.

Üniversite ek yerleştirme ne zaman?

YKS ek yerleştirme tercihleri, 20- tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak. ÖSYM tarafından açıklanan tarihlerin yanında ek tercih kılavuzu da bugün yayınlandı.

Tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de tamamlanmış olacak.

Hangi liseye kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Hangi liseye gidileceği e-okul üzerinden sorgulanabiliyor. Sorgulama için http://sonuc.meb.gov.tr/ adresine T.C. kimlik no ve doğum tarihi bilgileri girilmesi gerekiyor.

2021 LGS tercihleri ne zaman?

l) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından 05- 16 Temmuz 2021 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

LGS ek tercihler kaç tane?

Öğrenciler her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.