150 telefon numarası nedir?

İçindekiler:

  1. 150 telefon numarası nedir?
  2. CİMER e nasıl başvuracağım?
  3. Cumhurbaşkanlığı'na nasıl ulaşabilirim?
  4. CİMER telefon numarası nedir?
  5. 150 hattı ne işe yarar?
  6. 150 telefon numarası kimin?
  7. CİMER başvuru kaç günde sonuçlanır?
  8. Bımere Sıkayet nasıl yapılır?
  9. CİMER E yazı nasıl yazılır?
  10. Cimere nasıl şikayette bulunulur?
  11. CİMER numarası kaç?
  12. CİMER e şikayet dilekçesi nasıl yazılır?
  13. Bimer nedir ne için kullanılır?
  14. Bimerin amacı nedir?
  15. 150 hangi kuruma aittir?
  16. Cimerde isim gizleme nasıl yapılır?
  17. CİMER e nasil yazi yazilir?
  18. CİMER şikayet kaç günde sonuçlanır?

150 telefon numarası nedir?

Alo 150 hattını aradığınız zaman hangi ilde ikamet ediyorsanız o ilin valiliğinde görevli olan yetkili personel telefona cevap verir ve tüm söylediklerinizi kayıt altına alarak isteklerinizi Başbakanlığa ya da ilgili Bakanlığa gönderir.

CİMER e nasıl başvuracağım?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

Cumhurbaşkanlığı'na nasıl ulaşabilirim?

İLETİŞİM
  1. Adres. : T.C. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe, Ankara - Türkiye.
  2. : 0312 525 53 75.
  3. : [email protected].

CİMER telefon numarası nedir?

Başvuru sahibi ALO 150 telefon hattını arayarak CİMER başvurusu yapabilmektedir.

150 hattı ne işe yarar?

“Alo 150” numarasına yapılan müracaat herhangi bir Bakanlığı veya Başbakanlığı ilgilendiriyor ise söz konusu başvuru ilgili valilikte görevli halkla ilişkiler personeli aracılığı ile sistem üzerinden Başbakanlığa ya da ilgili Bakanlığa gönderilir.

150 telefon numarası kimin?

ALO 150 hattı, BİMER'in internet uygulamasını kullanmak istemeyen vatandaşlarımız için açılmış olan bir şikâyet hattıdır. Bu şikâyet hattını aradığınızda ikâmet ettiğiniz ilin valiliğindeki görevli kişi sizinle ilgilenir. Şikâyetinizi alan kişi, ilgili bakanlığa ya da kuruma şikâyetinizi iletir.

CİMER başvuru kaç günde sonuçlanır?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Bımere Sıkayet nasıl yapılır?

ALO 150 hattı, Bimer şikayetlerinin yapılabileceği bir hattır. Şikayetler ve suç duyurları ALO 15 hattı üzerinden yapılabiliyor.

CİMER E yazı nasıl yazılır?

CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Cimere nasıl şikayette bulunulur?

CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 1'i arayınız. E-Devlet ile başvuru yapmak için tıklayınız.

CİMER numarası kaç?

Başvuru sahibi ALO 150 telefon hattını arayarak CİMER başvurusu yapabilmektedir.

CİMER e şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Bimer nedir ne için kullanılır?

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. ... Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamındaki her türlü istek, şikâyet, ihbar, görüş ve öneri BİMER üzerinden tüm iletişim seçenekleri kullanılarak yapılabilir.

Bimerin amacı nedir?

BİMER, Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığınca yazılımı gerçekleştirilen bir program ile web sayfası üzerinden kullanılan bir sistem olup, vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarını açık tutarak, müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.

150 hangi kuruma aittir?

BİMER uygulaması için Türkiye genelinde "Alo 150" numarası tahsis edilmiştir. Bu numaradan BİMER'e ulaşılabilir. "Alo 150" numarası sabit telefonlardan aranabileceği gibi cep telefonlarından da aranabilir. Sabit telefonlardan ve cep telefonlarından Alo 150'ye ulaşmak için 150 çevrilir.

Cimerde isim gizleme nasıl yapılır?

CİMER gizlilik işlemi nasıl yapılır? Başvuru yaparken kimlik bilgilerinizin gizli kalmasını isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise başvuru esnasında, başvuru tipini “ihbar” olarak seçmeniz. Ardından form içerisinde yer alan “kimlik bilgilerim gizlensin” seçeneğini seçerek kimliğinizi gizleyebilirsiniz.

CİMER e nasil yazi yazilir?

CİMER DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR? CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

CİMER şikayet kaç günde sonuçlanır?

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına CİMER'e başvurulan şikâyet, istek ve taleplerin cevaplanması zorunludur. Bu başvurulara 2 hafta içerisinde dönüş yapılması gerekiyor. Eğer ki 2 hafta içinde dönüş yapılmayan başvurulara en geç 30 gün içerisinde dönüş yapılması kanunen zorunlu olmaktadır.