Kumaştan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Kumaştan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?
  2. Beyaz tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?
  3. Beyaz yazı tahtası lekesi nasıl çıkar?
  4. Tahta Kalem koltuktan nasıl çıkar?
  5. Koltuğa bulaşan kumaş boyası nasıl çıkar?

Kumaştan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Deri, koltuk, giysi ya da herhangi bir eşyanız keçeli kalem lekesi olduysa ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar çabuk çıkar. Aseton ve alkol bu lekeleri çıkarmada oldukça iyi bir yöntem. Ancak bir pamuk ile ovalamadan lekenin üzerine hafifçe bastırarak uygulamak gerekir. Aksi halde derilerin yüzeyi zarar görür.

Beyaz tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?

Marker kalem lekesi yüzeyden temizlenirken, temizleyici madde olarak; jel türü olmayan diş macunu, beyaz sirke / temizlik sirkesi ya da temizlik ispirtosu içeren ürünler kullanılabilir. Tahta ve duvar yüzeylerin temizliği için, diş macununu lekeli yüzeye yayılır. Yüzey nemli bezle silinir.

Beyaz yazı tahtası lekesi nasıl çıkar?

Standart bir kara veya yeşil tahta ise tahta silgisi çok daha cazip gelecek ve kimi zamanda da nemli bir bez ile silebileceksiniz. Bunların dışında ise; beyaz yazı tahtası temizliği için bir peçete dahi kullanabilirsiniz. Tahtaya yazdığınız kalemin muhakkak tahta kalemi olması gerekecektir.

Tahta Kalem koltuktan nasıl çıkar?

Limon Suyu ile Temizleme İlk olarak kıyafet ya da kumaştaki fazla mürekkebin üzerine havlu ile bastırmakla işe başlamalısınız. Ardından, lekenin üzerine yarım limonu sıkın ve 15 dakika kadar bekleyin. Leke yumuşadığında temiz bir bezle lekeyi yaymadan silmeye çalışın. Eğer sonuç alamazsanız işlemi tekrarlayın.

Koltuğa bulaşan kumaş boyası nasıl çıkar?

Öncelikle beyaz ve desensiz bir kuru bez veya kağıt havluyla koltuktaki ıslaklığı hafifçe alın. Sonra baskıyı artırın ve artık sıvı emilmeyinceye kadar yeni bir kağıt havlu kullanarak işlemi tekrarlayın. Bastırırken ovmamaya dikkat edin ! Eğer kalıntı kalırsa, Leke Çıkarma sayfasına bakabilirsiniz.