Yanı sıra nasıl yazılıyor?

İçindekiler:

  1. Yanı sıra nasıl yazılıyor?
  2. Akıllı mı akıllı nasıl yazılır?
  3. Akilli mi akilli nasil yazilir?
  4. Türkçedeki nasıl yazılır TDK?
  5. Türkçedeki kelimesi nasıl yazılır?
  6. Türkçeyi ayrılır mı?
  7. Türk edebiyatının dönemleri nasıl yazılır?

Yanı sıra nasıl yazılıyor?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Akıllı mı akıllı nasıl yazılır?

İşte adamakıllı kelimesinin doğru yazımı... Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının adam akıllı olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı adamakıllı olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de adamakıllı kelimesi doğru yazım biçimidir.

Akilli mi akilli nasil yazilir?

Bu kelimenin adam akıllı mı, adamakıllı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı adamakıllı şeklinde olmalıdır.

Türkçedeki nasıl yazılır TDK?

Türkiye Cumhuriyeti'nde kullanılan, konuşulan, yazılan Türk dilinde anlamında kullanılır. Bu kelime genellikle Türkçe'de şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkçede şeklinde olmalıdır.

Türkçedeki kelimesi nasıl yazılır?

Dil isimlerine getirilen ekler ayrı yazılmaz. Örneğin:Almancaya,Türkçeyi,Arapçadan… Bu kelime genellikle Türkçe'den şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türkçeden şeklinde olmalıdır.

Türkçeyi ayrılır mı?

TDK YAZIMI TÜRKÇENİN Mİ, TÜRKÇE'NİN ? TDK'ye göre ''Türkçenin'' olarak kesme işareti olmadan yazılmalıdır.

Türk edebiyatının dönemleri nasıl yazılır?

Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Lale Devri, Cahiliye Dönemi, Buzul Dönemi, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi'nin, Tanzimat Dönemi'nde vb.