Regaip Kandili neden önemlidir?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili neden önemlidir?
  2. Yılın ilk kandili ne zaman?
  3. Ilk kandil hangi kandildir?
  4. Kandil günleri kuranda geçiyor mu?
  5. Peygamber Efendimiz Kandil kutlamış mı?
  6. Berat gecesi Peygamberimiz Efendimiz ne yapardı?

Regaip Kandili neden önemlidir?

REGAİB KANDİLİ FAZİLETLERİ Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Recep ayının fazileti iyilik ayı : Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır.

Yılın ilk kandili ne zaman?

Mağfiret mevsimi üç ayların başlangıcını müjdeleyen yılın ilk kandili olan Regaib Kandili Diyanet takvimine göre şubat ayında idrak edilecek.

Ilk kandil hangi kandildir?

Müslüman alemi yılın ilk kandilleri olan Regaip ve Miraç kandilini idrak edecek.

Kandil günleri kuranda geçiyor mu?

Müslüman toplumlar tarafından farklı şekillerde algılanan beş kandil gecesinden Regaib ile Berat'ın kutsallığı kesin olmadığı gibi bu gecelerde ifa edilecek ibadetler hakkında kaynaklarda sahih bilgilere rastlanmamıştır (bk. BERAT GECESİ).

Peygamber Efendimiz Kandil kutlamış mı?

Önce İslam dinine ve Peygamberi Hz. Muhammed'in zamanına baktığımızda Kandil geceleri yok. Çünkü Kur'an'da her Gecenin diğer bir geceden farklı olduğu tek gece Kadir Gecesidir. Çünkü Kadir Gecesi, gelmiş geçmiş, tasarım ve matematiksel bakımından ilahi kitap Kur'an'nın oluşumunun başlangıcıdır.

Berat gecesi Peygamberimiz Efendimiz ne yapardı?

MUHAMMED'İN BERAT KANDİLİ GECESİNDE OKUDUĞU DUA. Bu geceyi ganimet bilmeli, tövbe istiğfar edilmeli, kaza namazı kılınmalı, Kur'an-ı kerim okunmalıdır. Hz. Muhammed, Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını okurdu.