Evde mum nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Evde mum nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
  2. Evde kokulu mum nasıl yapılır?
  3. Evde doğum günü mumu nasıl yapılır?
  4. Normal mum nasıl kokulu yapılır?
  5. Mum nasıl elde edilir?
  6. Eskiden mum nasıl yapılır?
  7. Muma koku vermek için ne kullanılır?
  8. Evde mum yapılır mı?
  9. Mum yerine ne kullanilir?
  10. Kokulu mumun içinde ne var?
  11. Mum içinde ne var?
  12. Mum nedir nasıl yapılır?
  13. Mum hangi yağdan yapılır?
  14. Ilk mum nasıl yapıldı?
  15. Mumu ilk kim icat etti?
  16. Muma nasıl renk verilir?
  17. Muma nasıl şekil verilir?
  18. Mum renklendirmek için ne yapmalı?
  19. Bitmeyen mum var mı?
  20. Mum boya nasıl yapılır?

Evde mum nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Evde kendi mumlarınızı yapabilmeniz için gerekli malzemeler:
  1. Ham parafin.
  2. Stearin.
  3. Saf pamuk ip veya mum fitili.
  4. Mum kalıpları (ısıya dayanıklı)
  5. Mum boyası (gıda boyası, tekstil boyası veya pastel boya da kullanılabilir)
  6. Esans (kokulu mum yapmak için)
  7. Parafini eritmek için kap.

Evde kokulu mum nasıl yapılır?

İlk olarak parafini bir cezve içinde benmari usulü eritin. Ardından toz mum boyasından dilediğiniz kadarını erimiş parafinin içine katın ve karıştırın. Parafin boyayı tam olarak hapsedince sıra mum fitilini hazırlamaya geliyor. İki kere düğüm attığınız fitili çıtçıt ile sıkıştırıp, sabitleyin.

Evde doğum günü mumu nasıl yapılır?

EĞLENCELİ DOĞUM GÜNÜ MUMLARI YAPILIŞI
  1. İlk olarak kullanmak istediğiniz kalıbı çıkarın ve kalıbın içine hangi renk istiyorsanız o renk boya kalemlerini küçük parçalar halinde kırın. ...
  2. İkinci adımda seçmiş olduğunuz çikolata kalıbına balmumu dökün ve bir kağıt şeker çubuk ekleyin. ...
  3. Sıra geldi mumun fitil kısmına!
Daha fazla öğe...•BE

Normal mum nasıl kokulu yapılır?

Renkli olmasını istiyorsanız ve mum boyalarınızı da temin ettiyseniz istediğiniz renkteki mum boyaları da eriyen bal mumunun içine ekleyip güzelce karıştırın. Daha sonra mumun güzel kokması için içine dilediğiniz bir aromatik yağdan yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar ilave edin.

Mum nasıl elde edilir?

Mumun en yaygın kullanılan ana maddesi parafindir. Uzun yıllar boyunca geleneksel olarak mumlar, hayvanlar, böcekler ve bitkilerden elde edilen çeşitli balmumu ve yağlardan elde edildi.

Eskiden mum nasıl yapılır?

Tarihi. Mısır ve Girit'te bulunmuş en az 5000 yıllık şamdanlardan anlaşılabileceği üzere, avus, Antik Çağ'ın ilk buluşları arasındadır. Orta Çağ'da ise Avrupa'da kullanılan mumlar, donyağından yapılmaktaydı. 1292 yılına ait bir vergi listesine göre ise, Paris'te 71 tane mum yapımcısı yaşamaktaydı.

Muma koku vermek için ne kullanılır?

3: Renk ve Koku Benmari usulü ile erittiğimiz balmumunun içine mum yandıkça yayılmasını istediğimiz kokuyu ve eğer istiyorsak gıda boyasını ekleyeceğiz. İstediğiniz kokuyu bitkisel yağlardan seçip beş altı damla kadar erimiş balmumuna eklemeniz yeterli olacaktır.

Evde mum yapılır mı?

Bir ev aksesuarı olarak veya romantizmin sembolü olarak kullanılan mumlar her evde mutlaka yer alan özel unsurlardır. Renkleri ve desenleri ile oldukça hoş görünen mumları hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evde de yapabilirsiniz.

Mum yerine ne kullanilir?

Renkli, kokulu çeşit çeşit mumlar evlere farklı bir hava verir. Parafin yerine bal mumu da kullanılabilir. Mum satın almak yerine kendi hayal gücünüzü kullanıp ve emeğinizi katıp mum yapmak çok kolay. Mumu tek başına yaksak ışık vermez.

Kokulu mumun içinde ne var?

Birçok farklı mum türü olmasına rağmen, hepsinin üç ana bileşeni vardır: balmumu, fitil ve bir kap.
  • Balmumu.
  • Fitil.
  • Kavanoz ya da dekoratif bir kap.
  • Parfüm ve renk (isteğe bağlı)
  • Balmumu eritmek için tencere.
BE

Mum içinde ne var?

MUMLAR HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER Mum, parafin, jel parafin, soya veya ayçiçek parafini gibi yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan bir ışık kaynağıdır.

Mum nedir nasıl yapılır?

Mum, parafin, donyağı ya da bunlara benzer, yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan, genellikle silindir biçimindeki ışık kaynağıdır.

Mum hangi yağdan yapılır?

Soya veya Ayçiçek Parafini ; hammaddesi bitkisel olan tamamen soya yağı veya ayçiçek yağının özel olarak çeşitli bitkisel materyallerle karıştırılması sonucu elde edilen naturel parafinlerdir. İçerisinde herhangi bir petrol türevi bulunmaz.

Ilk mum nasıl yapıldı?

Dünyadaki ilk mumDünyadaki ilk mum MS. ilk yüzyılda hayvansal yağlar arasına pamuk sokularak oluşturulmuştur. İlk mum Mısır ve Girit'te bulunmuştur ve tarihi kazılarda bulunan 5000 yıllık şamdanlar ile karşılaşılmıştır. Buradan yola çıkarak mum, Antik Çağ 'ın ilk buluşlarındandır.

Mumu ilk kim icat etti?

Mısır ve Girit'te icat edilen ve en az 5 bin yıllık olduğu şamdanlardan anlaşılan mum, Antik Çağ'ın ilk buluşları arasında yer alıyor. Elektrik ve ampül icad edilmesine rağmen aydınlatılmada kullanılan parafinli mumlar, 1850 yılında İsveçli kimyager James Young tarafından icat edildi.

Muma nasıl renk verilir?

Yaptığın muma renk verebilmek için ise gıda boyasına ihtiyacın olabilir. Gıda boyasının rengini zevkine ve mekanın dekorasyonuna uygun biçimde seçebilirsin. Mum yapımında gereksinim duyacağın ipin de pamuk olması gerekir. Böylece mumun verdiği ışığın verimini artırabilirsin.

Muma nasıl şekil verilir?

Mumunu 10 ila 15 dakika arasında, ılık suda yumuşayıp tencerenin kenarından düşmeye başlayıncaya kadar bekletmelisin. Mumun yumuşak bir kıvam aldığında, bir oklava kullanarak düz bir şekilde açabilir veya eğip bükerek istediğin şekli verebilirsin.

Mum renklendirmek için ne yapmalı?

Dilerseniz erimiş ana maddeden bir miktar alarak soğuk bir zemine damlatabilir, mumun rengini kontrol edebilirsiniz. Eğer renk, istediğiniz yoğunlukta değilse bir miktar daha gıda boyası ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde kokulu mumlar yapmak için erimiş ana maddenin içerisine birkaç damla esansiyel yağ eklemeniz mümkün.

Bitmeyen mum var mı?

Ayrıca eğer mumlarınızın kokusuz olmamasını tercih ediyor iseniz de mumvemum.com ile bu mumları da bulabilmeniz mümkündür. Bitmeyen mumlar yapmışlar ! Gerek elektrik tasarrufu olarak da kullanılan mumlar konusunda en çok şikayet edilen konulardan bir tanesi ise alınan mumların çok çabuk bitmesi olmuştur.

Mum boya nasıl yapılır?

Mum Boyası Kullanımı Mum parafinden oluşan, önce eritilip sonra istenilen şekilde dondurularak yapılır. Pudra gibi olan mum boyası çok az miktarı mumu yeteri kadar renk vermesi için yeterlidir. Fazla kullanım da oldukça fazla koyu bir renk çıkabileceği için ölçülü kullanımı önerilir.