Besyo ya gitmek için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Besyo ya gitmek için ne yapmalıyım?
  2. Neden Besyo okunur?
  3. Besyo AYT istiyor mu?
  4. Besyo ataması var mı?
  5. Besyo mezunları nerelerde çalışır?
  6. Besyo okursak ne oluruz?
  7. Besyo Antrenörlük Bölümü öğretmen olabilir mi?

Besyo ya gitmek için ne yapmalıyım?

1 – Beden Eğitimi Öğretmeni olmanız için öncelikle herhangi bir liseden mezun olup, TYT sınavına girmeniz ve bu sınavdan da ilk 800 bin sıralamasına girmeniz gerekmektedir. 2 – Üniversitelerin yetenek sınavlarına girip beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazanmanız gerekmektedir.

Neden Besyo okunur?

Besyo okurken bölümünüz ile alakalı bir iş sektöründe çalışıp para kazanabileceğiniz bir bölümdür. Okurken birçok farklı dalda kendinizi geliştirme imkanı vardır. Kış spor kamplarında ski ve snowboard , yaz spor kamplarında ise yelken , kano , rafting gibi yaz sporlarını öğrenebileceğiniz imkanlar vardır.

Besyo AYT istiyor mu?

Besyo okumak isteyen adaylar için bu konuda 2 önemli husus var. Aday sadece yetenek sınavı ile besyo okumak istiyorsa sadece TYT sınavına girmesi yeterlidir. ... Bu üniversitelerde okumak içinse AYT sınavına girmeniz gerekmektedir. AYT sınavında ise EA puan türünün hesaplanması gerekmektedir.

Besyo ataması var mı?

Besyo mezunu ÖĞRETMEN ALIMI YAPILMIYOR! Çünkü Beden Eğitimi Öğretmenliği KPSS Atama puanları her yıl ortalama 70 üstü oluyor. Beden Eğitimi Öğretmenliğinden daha düşük KPSS puanıyla atanan birkaç bölüm mevcut bunlarda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Rehberlik, Özel Eğitim Bölümü Öğretmenliği gibi bölümler.

Besyo mezunları nerelerde çalışır?

BESYO bölümü mezunlarının çalışabileceği yerler ise şunlardır:

  • MEB'e bağlı okullarda antrenörlük ya da yardımcı antrenörlük.
  • Gençlik ve Spor Müdürlüklerinde antrenörlük veya memurluk.
  • Spor kulüplerinde antrenörlük.
  • Özel spor salonlarında çalıştırıcılık.

Besyo okursak ne oluruz?

BESYO bölümü mezunları spor kulüplerinde, spor salonlarında ya da devlet kurumlarında çalışırlar. Beden eğitimi ve spor programında okuyan kişiler öğrenciyken bile çalışabilirler. ... Pek çok seçenekleri olan mezunlar, antrenör, spor yöneticiliği gibi işler yaparlar.

Besyo Antrenörlük Bölümü öğretmen olabilir mi?

Antrenörlük bölümü mezunları pedagojik formasyon sertifika programlarını tamamlamaları durumunda öğretmen olabilmektedirler.