Rumlar Ortodoks mu Katolik mi?

İçindekiler:

  1. Rumlar Ortodoks mu Katolik mi?
  2. Ortodoks ve Katolik kiliselerinin birleşmesine kim karar verdi?
  3. Lipovan dini nedir?
  4. Ortodokslar nerede hacı olur?
  5. Ortodokslar ölülerini yakar mı?

Rumlar Ortodoks mu Katolik mi?

Bölgede yaşayan hıristiyanların büyük çoğunluğu Rum Ortodoks mezhebine ve doğal olarak Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlıdır. Patrikhanenin merkezi Şam'dadır. Bölgede bulunan Rum Ortodoks kiliseleri, Metropolitler aracılığıyla Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlıdırlar.

Ortodoks ve Katolik kiliselerinin birleşmesine kim karar verdi?

Papa Francis, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen Ortodoks Kilisesi'nin kuruluş yıldönümü ayinine katıldı. Francis, 'Katolik Kilisesi'nin arzu ettiği tek şey, kilisenin Ortodoks Kiliseleri'yle birleşmesi' dedi.

Lipovan dini nedir?

Lipovanlar veya Lippovanlar (Rumence: livopeni, Ukraynaca: Липовани [Lipovani], Rusça: Липовáне [Lipovanye], Bulgarca: липованци [Lipovantsi]), Rus kökenli ve "Eski İnanış"a sahip, Moldova Prensliği döneminde Rus Ortodoks Kilisesi'ne muhaliflerin 18. yüzyılda göç etmesi sonucu Dobruca ve Muntenya'nın doğu bölgelerine ...

Ortodokslar nerede hacı olur?

Hristiyanlar Hac amacı ile Kudüs, Efes ve Roma'yı ziyaret ederler.

Ortodokslar ölülerini yakar mı?

Ortodoks Hıristiyanlık: Cenazenin yakılması savaş veya salgın gibi durumlar dışında yasak. Yahudilik: Cenazenin yakılması yasak, ancak reformist Yahudiler tarafından tercih edilen bir yöntem. Ortodoks Yahudiler için ise ölü yakmayı tamamen yasak. İslam: Cenazenin yakılması kesinlikle yasak.