Haziran ayında hangi çiçekler dikilir?

İçindekiler:

  1. Haziran ayında hangi çiçekler dikilir?
  2. Haziran ayında hangi tohumlar ekilir?
  3. Biber fidesi ne zaman ekilir?
  4. Biber fidesi kac cm ara ile dikilir?
  5. Biber ne kadar aralıklı dikilir?
  6. Domates fidesi kac cm ara ile dikilir?
  7. Domates fidesi ne kadar su ister?
  8. Buğday dekara ne kadar verir?

Haziran ayında hangi çiçekler dikilir?

Haziran Ayının Çiçeği: Gül Gül, Haziran denilince akla gelen ilk çiçektir. Ayrıca tırmanıcı çiçeklerin de bu ay içinde ekilmesi ve rafya ipiyle güçlendirilmesi gerekir. Sardunya, ortanca, petunya ve açelya gibi çiçekler de Haziran ayında açmaya başlar.

Haziran ayında hangi tohumlar ekilir?

(Fasulye, domates, biber, patlıcan hasadı) kışlık karnabahar, lahana tohumları ekilir.

Biber fidesi ne zaman ekilir?

Biber tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.

Biber fidesi kac cm ara ile dikilir?

Tohumlar, sıcak yastıklara ekilir ve yastıklar içerisinde çimlendirilir, fideler 3-4 yapraklı olduktan sonra tüplere şaşırtılır ve Nisan ayının sonlarına doğru fideler esas dikim yerlerine dikilir. Biberler genelde sıra arası 80 cm, sıra üzeri 30-50 cm olacak şekilde dikilir.

Biber ne kadar aralıklı dikilir?

Biberler genelde sıra arası 80 cm, aynı sıra üzeri 30-50 cm olacak şekilde dikilir. Dikim esnasında fideler çapa için açılan yeterli büyüklükteki çukura olduğu gibi yerleştirilir ve çukurun boş kısımları toprakla doldurularak hafifçe bastırılır. Açılan bu çukurlar sedde üzerinde olmalıdır.

Domates fidesi kac cm ara ile dikilir?

Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra üzeri 30-40cm, sıra üzeri 60-70 cm olmalıdır. Dikimden 10-15 gün sonra kesekler varsa kırılmalı, fide boğazı gevşekse doldurulmalıdır. Dikimi takiben 25-30 gün sonra ikinci çapa yapılır.

Domates fidesi ne kadar su ister?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Buğday dekara ne kadar verir?

Dünya ortalama buğday verimi dekara 327 kilogramı bulmaktadır. Gelişmiş ülkelerde buğday verimi dekar başına 500 kilogramın altında değil.