Bahane yapmak nedir?

İçindekiler:

  1. Bahane yapmak nedir?
  2. Türkçe bahane ne demek?
  3. Sebep kelimesi ne demek?
  4. Kızmanın anlamı ne?
  5. Bahane bulmak nedir kısaca?
  6. Valla demek ne anlama gelir?
  7. Beyit ne demek TDK?
  8. Sebep olan ne demek?
  9. Sebep kelimesinin eş anlamı ne?
  10. Hiddetlenmek kelimesinin anlamı nedir?
  11. Kızmak kelimesinin mecaz anlamı nedir?
  12. Promosyon nedir Türkçesi?
  13. Valla bir yemin mi?
  14. Valla yemin olur mu?
  15. Beyit nasıl yazılır TDK?
  16. Beyit nedir ve örnekleri?
  17. Sebep mi sebep mi?
  18. Neden kelimesinin kökü?
  19. Hızlı kelimesinin eş anlamı nedir?
  20. Kafa kelimesinin eş anlamı nedir?

Bahane yapmak nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir işi yapmak veya yapmamak için sözde sebep göstermek. "Yarın işe gelmemek için bahane üretmem lazım." "Ödev yapmamak için her zaman ayrı bir bahane üretiyor."

Türkçe bahane ne demek?

Bahane kelimesi Türkçe'de "gerçek gerekçeyi gizlemek için ileri sürülen sebep" anlamına gelir. Farsça bahāne بهانه z "gerçek gerekçeyi gizlemek için ileri sürülen sebep" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen vahānak sözcüğünden evrilmiştir.

Sebep kelimesi ne demek?

Bir şeyin olmasına veya belli bir hâlde bulunmasına yol açan şey.

Kızmanın anlamı ne?

Öfkelenmek, sinirlenmek. (at, eşek gibi hayvanlar için) Çiftleşmek istemek, kösnümek. (dişi kuşlar için) Zamanıgelip kuluçkaya yatma isteği göstermek.

Bahane bulmak nedir kısaca?

Bahane bulmak, yapılan hiçbir şeyi beğenmemek ve her ne olursa olsun her zaman bir kusur bulmak anlamına gelir.

Valla demek ne anlama gelir?

Bu kelime dilimizde tek başına ya da cümle içinde kullanılabilmektedir. Valla Ne Demek? ... Bu kelimenin anlamı ise bir konu hakkında Allah'ı tanık tutarım, Allah hakkı için anlamlarına gelmektedir. Vallahi kelimesi bir yemin sözüdür.

Beyit ne demek TDK?

Beyit (i. ) ( ﺑﻴﺖ ) i. (Ar. beyt ) Dîvan edebiyâtında nazım birimi olarak kabul edilen iki mısrâdan ibâret nazım parçası: Her beytime bir hissimi bağlar da verirdim (Cenap Şahâbeddin).

Sebep olan ne demek?

sebep; olayın ya da sürecin başlamasına vesile olan tözdür . neden; sebebin veya ardılı sürecin özünü sorgulayandır. nedenin; bahane, mazeret veya gerekçeler bulup, sebebe ulaşmadan arayışı sonlandırabildiği de olur. yani, "demek ki nedeni buymuş" dediğimizde ulaşılan sonuç, sebep olmayabilir.

Sebep kelimesinin eş anlamı ne?

Eş anlamlı kelimeler yerine anlamdaş veya yakın anlamlı kelimeler de kullanılabilir. Sebep kelimesi eş anlamlısı ve anlamdaşı neden kelimesidir.

Hiddetlenmek kelimesinin anlamı nedir?

dönüşlü f. (< hiddet+len-mek) Kızmak, öfkelenmek, gazaba gelmek: İlhâmi titizdir, sinirlidir, aklına geleni yapmak ister, mâni olmaya kalkışırsanız hiddetlenir (Kerîme Nâdir).

Kızmak kelimesinin mecaz anlamı nedir?

Sinirlenmek anlamındaki kızmak ise mecaz.

Promosyon nedir Türkçesi?

Promosyon, firmaların potansiyel müşterilerine kendilerini tanıtmak ve ürünlerini pazarlamak amacıyla kullandığı etkili bir tanıtım aracıdır. Fransızcadaki promotion sözcüğünden gelmektedir. Türkçe karşılığı özendirme'dir. ... Promosyon, marka değerimizi yükseltmek ve hedef kitlelerimize ulaşmak demektir.

Valla bir yemin mi?

Yemin yalnız Allah adıyla yapılır. Mesela (Vallahi) demek, (Allah adıyla yemin ediyorum) demektir. Sadece (Yemin ediyorum) demek de yemin olur. O da Allah için yemin olur.

Valla yemin olur mu?

Dil alışkanlığıyla söylenen, başka bir deyişle, herhangi bir işin yapılması veya yapılmaması yönünde bir içeriğe sahip olmayan “vallahi”, “billâhi” şeklindeki sözler lağv (içi boş, hükümsüz) yemin sayıldığı gibi, bile bile yalan söyleme kastı olmaksızın, geçmiş veya şimdiki zamandaki bir husus üzerine doğru olduğunu ...

Beyit nasıl yazılır TDK?

Beyit (i. ) ( ﺑﻴﺖ ) i. (Ar. beyt ) Dîvan edebiyâtında nazım birimi olarak kabul edilen iki mısrâdan ibâret nazım parçası: Her beytime bir hissimi bağlar da verirdim (Cenap Şahâbeddin).

Beyit nedir ve örnekleri?

İki dizeden oluşan ve bir bütünlük gösteren bölümlere “beyit” denir. ... Aynı ölçüde ve anlamca birbiriyle ilgili yakın iki dizeden oluşur. Şeyh Galip'e ait olan aşağıdaki gazel, 5 beyitten meydana gelmiştir.

Sebep mi sebep mi?

Bu kelime genellikle Sebeb şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sebep şeklinde olmalıdır.

Neden kelimesinin kökü?

Arapça sbb kökünden gelen sabab سبب "gerekçe, neden" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça sabba سبّ "1. sövdü, tahrik etti, 2. sebep oldu" fiilinin masdarıdır.

Hızlı kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu kapsamda hızlı ile eş anlamlı kullanılabilecek sözcükler çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanmaktadır.

Kafa kelimesinin eş anlamı nedir?

KAFA EŞ ANLAMLISI Kafa sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler baş, esas, temel ve zihniyet kelimeleridir. Bu kelimeler anlamdaş olarak kullanılabilir.