Kekik otu nelere faydası var?

İçindekiler:

  1. Kekik otu nelere faydası var?
  2. Kekik otu nasıl bir ot?
  3. Evde kekik yağı nasıl elde edilir?
  4. Kekik çayına limon sıkılır mi?
  5. Kekiği nasıl tüketmeliyiz?
  6. Kekik otu nasıl anlaşılır?
  7. Kekik yağı içilirse ne olur?
  8. Fesleğen yağı nasıl elde edilir?
  9. Kekik ve limon ne işe yarar?
  10. Orjinal kekik yağı nasıl anlaşılır?
  11. Kekik acı mıdır?
  12. Kekik yağı suya damlatılıp içilir mi?

Kekik otu nelere faydası var?

Kekik, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olup, soğuk algınlığı ve öksürük için mükemmel bir ilaçtır. Kekik ayrıca bronşit tedavisinde de kullanılır. Kekik yağı en güçlü doğal antimikrobiyallerden biridir, bu nedenle boğaz ağrısının tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

Kekik otu nasıl bir ot?

Ballıbabagiller familyasından olan Kekik Otu, çorak topraklarda yetişebilen çok yılık bitki türüdür. Boyları 15 ile 40 santim arasında değişen Kekik Otu, Anzer Çayı, Girit Kekiği isimleriyle de biliniyor. Yaprakları yumurta biçiminde olan Kekik Otu, hoş tadıyla mutfaklarda sıklıkla kullanılıyor.

Evde kekik yağı nasıl elde edilir?

Kuruduktan sonra kekikler toplanarak öğütülür veya öğütülmeden sapları, yaprakları ve çiçekleri ile birlikte bir şişenin içerisine konulur. Bitkinin üzerine saf sızma zeytinyağı doldurulur. Ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılarak bir ay süreyle serin bir yerde bekletilir. Bu süreçte şişenin ağzı hiç açılmaz.

Kekik çayına limon sıkılır mi?

Kekik çayının ağız gargarası olarak kullanılması durumunda diş ağrısına da iyi geldiği belirtilmiştir. Kekik çayının içerisine bir adet limon sıkılarak içilmesinin balgam söktürücü etkisi olduğu söylenmektedir.

Kekiği nasıl tüketmeliyiz?

Sağlığımızı olumlu etkileyen kekik yemeklerde kullanıldığı gibi şifa deposu bir çay olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Kekik otu nasıl anlaşılır?

Gerçek kekik, açık yeşil renginden ve aromasından çok rahat bir şekilde anlaşılır. Kekiğin posası ise daha çok kahverengi renktedir. Kokusu yoktur. Kekik alırken, bu hususa dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

Kekik yağı içilirse ne olur?

Sindirim sistemi sorunlarını giderir Vücudumuzdaki toksinlerin ve zararlı maddelerin yok edilmesine katkıda bulunan kekik yağı, sindirim sistemini için çok faydalıdır. Düzenli olarak tüketilen kekiğin çayı, hazımsızlık, gaz, şişkinlik gibi mide-bağırsak şikayetlerini azaltır. Ayrıca, bağırsak kramplarını hafifletir.

Fesleğen yağı nasıl elde edilir?

Öncelikle, fesleğeni küçük parçalara bölerek bir cam kavanozun içine doldurun. Üzerine fesleğenin iki katı miktarda saf zeytinyağı dökün. Zeytinyağının doğal olmasına dikkat edin. Eğer yağın daha konsantre olmasını dilerseniz bitkinin üzerini örtecek miktarda zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Kekik ve limon ne işe yarar?

Nefes açar, solunumu rahatlatır. Antioksidan içeriğiyle toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Son zamanlarda gittikçe çeşitlenen ve geniş kitlelere yayılan kanser hastalığına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Kalp sağlığı açısından faydalıdır.

Orjinal kekik yağı nasıl anlaşılır?

Manisa Kırkağaç´ta yöredeki dağlardan topladığı kekiğin suyu ve yağını çıkartıp çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere bitkisel kür hazırlayan Fitoterapi Uzmanı Şevki Güngör ise, “Gerçek kekik aromalı ve açık yeşil renkte olur. Posası ise kahverengi ve kokusuzdur” diye konuştu.

Kekik acı mıdır?

Sağlık açısından çok büyük faydalar yüklenen kekik; özellikle baharat olarak et ve balık gibi birçok yemek için kullanılmaktadır. Ancak keskin kokusu ve tadının biraz acı olması kekiğin çok fazla kullanım alanı olmamasına neden olabilmektedir. Ballıbabagiller familyasından olan kekik 4-5 santim yükseklikte oluşur.

Kekik yağı suya damlatılıp içilir mi?

Kaynar suya damlatılan birkaç damla kekik yağı, solunum yolu rahatsızlıklarının şifa bulmasına yardımcı olur. Doğal bir ağrı kesicidir. Vücutta ağrıyan bölgelere kekik yağı ile masaj yapıldığında ağrı büyük ölçüde azalır. Bağırsak hareketlerini hızlandırır.