Somut ve soyut kelimeler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Somut ve soyut kelimeler nelerdir?
  2. Rüzgar somut mu soyut mu?
  3. Ölüm somut mu?
  4. Sıcak somut mu?
  5. Deste somut mu soyut mu?
  6. Renk somut mu?

Somut ve soyut kelimeler nelerdir?

Beş duyu ile algılayabildiğimiz varlıklar somut varlıklardır. Gözle görülen, dokunulan, tadılan, madde haline sahip olan varlıkların somut olduğunu düşünebiliriz. Beş duyu ile hissedilemeyen kavramlar ise soyuttur. Somut ve Soyut Kelimelere Örnekler Nelerdir?

Rüzgar somut mu soyut mu?

Soyut anlam ise, beş duyu organımızın hiçbiri ile algılayamadığımız varlıklar ya da durumlar için kullandığımız anlamlardır. Rüzgarı dokunma duyumuz ile hissederiz. Bunu derimizin ısınmasından ya da soğumasından anlarız. Bu nedenle rüzgar, somut bir kavramdır.

Ölüm somut mu?

Ölüm somut mu soyut mu? Ölüm soyuttur çünkü: Ölümü göremeyiz,duyamayız,tadını alamayız,dokunamayız,kokusunu alamayız. Bu nedenle soyut olur.

Sıcak somut mu?

Somut nedir=kısacası 5 duyu organımızla algıladığımıza somut denir. Soyut nedir=5 duyu organımızla algılamadığımıza soyut denir. Cevapa dönelim: Sıcaklar kelimesi soyutur.

Deste somut mu soyut mu?

Doğrulanmış Cevap. => Deste somuttur.

Renk somut mu?

Cevap: Renkleri gözümüzle gördüğümüz için somuttur. ... Renk diyince tüm renklerden bahsetmiş oluruz. Somut => Doğada belirli olarak var olan, varlığı duyularla algılanabilen, 5 duyu organımızı kullanarak gördüğümüz, duyduğumuz varlıklara denir.