Büyülenmiş ne demek?

İçindekiler:

  1. Büyülenmiş ne demek?
  2. Aç gözlü olmak insanlara ne gibi zararlar verebilir?
  3. Aç gözlü nasıl yazılır?
  4. Açgözlü kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Bağış kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Açık göz kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  7. Bağışlama kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Büyülenmiş ne demek?

Büyülenmiş, kendine sihir yapılmış. Büyülü gibi tutkun.

Aç gözlü olmak insanlara ne gibi zararlar verebilir?

-İnsanları olumsuz etkilerler ve sözleri ile rahatsız ederler. -Kişilerin sahip oldukları şeyleri kıskanırlar. -Aç gözlü bir kişiye kimse saygı duymaz ve değer vermez. -Paylaşmanın ve mutluluğun ne olduğunu bilemezler.

Aç gözlü nasıl yazılır?

Gerekenden çok mal mülk, yiyecek içecek elde etmek isteyen, bunlara doymak bilmeyen, gözü olan, gözü doymaz (kimse) anlamında kullanılır. Bu kelime genellikle aç gözlü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı açgözlü şeklinde olmalıdır.

Açgözlü kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Açgözlü kelimesinin eş anlamı 3 adet karşılığı bulunmaktadır. Açgözlü ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Açgözlü sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler doymaz, haris ve hırslı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Bağış kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bağış sözcüğünün 3 adet eş anlamlısı nedir karşılığı bulunmaktadır. Bağış ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Bağış sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler hibe, teberru ve yardım sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Açık göz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Açıkgöz sözcüğünün 3 adet eş anlamlısı ne karşılığı bulunmaktadır. Açıkgöz ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Açıkgöz sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler jandarma, kurnaz ve uyanık sözcükleridir.

Bağışlama kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bağışlamak kelimesinin eş anlamlısı nedir 3 adet karşılığı bulunmaktadır. Bağışlamak ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Bağışlamak sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler affetmek, bahşetmek ve sunmak sözcükleridir.