Ahilik ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ahilik ne anlama gelir?
  2. Meslek Ahlakı ve Ahilik ne demektir?
  3. Meslek ahlakı ilkeleri nelerdir 9 sınıf?
  4. 9 sınıf mesleki gelişim Ahilik nedir?
  5. Kimler Ahilik teşkilatına kabul edilemez?

Ahilik ne anlama gelir?

Ahilik farklı anlamlara gelen ve aynı zamanda tarihi yapısı olan bir kelimedir. ... Ahilik kökleri Türk tarihine kadar uzanan tarihi olan bir kelimedir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında genel anlamı 'cömertlik' olarak geçmektedir.

Meslek Ahlakı ve Ahilik ne demektir?

Ahilik, sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır. Ahi diye anılan kişi kesin olarak bir sanat, ticaret ya da meslek sahibidir. O bununla birlikte olgun, ahlaklı, merhametli, iyiliksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilir bir kişidir.

Meslek ahlakı ilkeleri nelerdir 9 sınıf?

  • Doğruluk. Doğruluk; doğru sözlülük ve güvenirliğe işaret eden bir kavramdır. ...
  • Yasallık. İş hayatında üretilen her türlü malın üretiminde ve çalışanlarla ilgili problemlerin çözümünde yasalara bağlı kalmak da meslek ahlakı ilkelerindendir. ...
  • Yeterlik. ...
  • Güvenilirlik. ...
  • Mesleğe Bağlılık. ...
  • 15 Temmuz Şehitlerimiz.

9 sınıf mesleki gelişim Ahilik nedir?

Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir.

Kimler Ahilik teşkilatına kabul edilemez?

Ahilik değerlerine aykırı davranışları tespit edilen kişiler, asla teşkilata kabul edilmezdi. ... Çıraklığa kabul edilen kişilerin meslek, sosyal ve ahlak konularında uzun bir eğitim süreçleri başlardı.