Satirik şiir ne demek?

İçindekiler:

  1. Satirik şiir ne demek?
  2. Yergi şiir ne demek?
  3. Yergili anlatım biçimi ne demek?
  4. Menakıbı ne demek?
  5. Menakıb ı evliya nedir?

Satirik şiir ne demek?

Satirik şiir eleştirici bir anlatımı olan şiirlerdir. Bir kişi, olay veya durum iğneleyici sözlerle, alaylı ifadelerle eleştirilir. Bunlarda Didaktik şiir özellikleri de görüldüğünden, Didaktik şiirler içinde de incelenebilir. Ancak açık bir eleştiri olduğundan ayrı bir sınıfa alınması daha doğrudur.

Yergi şiir ne demek?

Yergi, kişi ya da olayın kötü yönlerini ele alarak bunu alaycı bir üslupla değerlendiren yazılardır. Divan edebiyatındaki adı hiciv'dir. Halk edebiyatındaki adı ise taşlamadır. Yergi içeren şiirler divan edebiyatında didaktik şiir dalında değerlendirilir.

Yergili anlatım biçimi ne demek?

Birinin veya bir şeyin kusurlu taraflarını acı, batıcı ve alaycı bir dille anlatan yazı (YERGİLİ, Satirique; YERGİ SÖYLEVİ, Invective).

Menakıbı ne demek?

menakıb / menâkıb Menkıbeler. Velîlerin, Allahü teâlânın sevgili kullarının güzel iş, hareket, söz ve kerâmetlerini konu edinen hikâye ve hâtıralar, bu hususta yazılmış kitapları. Menkabenin çokluk şeklidir.

Menakıb ı evliya nedir?

Bir inancın yüzyıllar boyunca kalemden kâğıda, kâğıttan dile, gönüllere aktarıla aktarıla bugüne gelmiş kılavuz kitabı “Menâkıb-ı Evliyâ (Buyruk)” bağlısına, okuruna, meraklısına bir daha sesleniyor. ...