Istinye kelime anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Istinye kelime anlamı nedir?
  2. Zincirlikuyudan Istinye'ye nasıl gidilir?
  3. Istanbul istinye nasıl bir yer?
  4. İstanbul Sarıyer nereye yakın?
  5. Recaizade Mahmut Ekrem Yalısı kimin?
  6. Yılanlı Yalı kime ait?

Istinye kelime anlamı nedir?

Bizans döneminde adı Stenia olan İstinye'nin antik çağdaki adı ise Leosthenion'dur. Sözcük anlamı güçlü tanrıça Athena'nın güvenli koyu anlamına gelen isim Stenia olduktan sonra bu isme yakın olan İstinye adı konuldu. ... Müşir Fuat Paşa Yalısı da İstinye için önemli sayılabilecek tarihi yapılardandır.

Zincirlikuyudan Istinye'ye nasıl gidilir?

Metrobüs le Zincirlikuyu'ya geliniz. Buradan Levent-Sarıyer çıkışındaki otobüs durağından 40B numaralı otobüse binerek İstinye Park durağında indiğinizde İstinye Park Alışveriş Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

Istanbul istinye nasıl bir yer?

İstinye, İstanbul Boğazının büyük koylarından biri olan İstinye Koyu'nun kuzey ve kuzeybatı bölümündeki sahil şeridinde ve yamaçlarında kurulmuştur. Kuzeyinde Yeniköy ve güneyinde Emirgan ile komşudur.

İstanbul Sarıyer nereye yakın?

Sarıyer
İlçe
ÜlkeTürkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
12 satır daha

Recaizade Mahmut Ekrem Yalısı kimin?

RECAİZADE MAHMUD EKREM YALISIÜnlü Edebiyat-ı Cedide (Yeni Edebiyat) yazarlarından Tevfik Fikret ile beraber Servet-i Fünun (Bilgi Hazinesi) dergisini çıkaran Recaizade Mahmud Ekrem Bey (1847-1914) tarafından yaptırılmış. Yazarın ailesine ait olan yalı ise Vaniköy'de bulunuyor. Yapı, Yeniköy'ün girişini süslüyor.

Yılanlı Yalı kime ait?

1700'lü yılların sonunda inşa edilen yalının ilk sahibi Reisülküttab Mustafa Efendi'dir. Onlarca yıl içerisinde defalarca onarılan ve her dönem güzelliği ile öne çıkan bu görkemli yapıya Yılanlı Yalı denilmesinin ilginç bir hikayesi var. Güzel sayılamayacak bu isim öylesine değil, mecburiyetten verilmiş.