Vücut tipleri nedir?

İçindekiler:

  1. Vücut tipleri nedir?
  2. Erkek vücut tipi değişir mi?
  3. Ektomorf erkek nasıl kilo alır?
  4. Kum saati vücut tipi nasıl anlaşılır?
  5. Endoform ne demek?
  6. Kum saati vücut tipi nereden kilo alır?
  7. Mezomorf vücut tipi nasıl?

Vücut tipleri nedir?

Temel olarak üç ana gruba ayrılan vücut tipleri; ektomorf, mezomorf ve endomorf şeklinde sıralanır. Vücut kalınlığına göre gruplandırılan vücut tipleri, zor kas kazanımı ya da kolay yağlanma gibi farklı özellikler de içerir.

Erkek vücut tipi değişir mi?

Bazıları ince uzun boylu, bazıları ise kaslı bir görüntüye sahip olabilir. Bu özellikler genetik olarak bize aktarıldığı için bunları değiştirmemiz mümkün değildir. İnsanlar erkek ya da kadın fark etmeksizin genetik olarak üç vücut tipine ayrılır; endomorf, mezomorf, ektomorf.

Ektomorf erkek nasıl kilo alır?

Kilo almak ve kas kütlesini artırmak isteyen ektomorfların günlük kalori alımlarına 500 kalori kadar daha fazla kalori eklemeleri gerekiyor. Sindirimi daha kolay olduğu için için soğuk yiyecek ve içecekler yerine sıcak yiyecek ve içeceklere beslenme planlarında ağırlık vermeleri gerekiyor.

Kum saati vücut tipi nasıl anlaşılır?

Simetrik omuzlar ve kalçalar, dolgun göğüsler, incecik bel ve kusursuz bacaklar görüyorsan, kum saati vücut tipine sahip olduğunu söyleyebiliriz. İsminden de anlaşılacağı gibi silüetin kum saatine benzer. Üst ve alt yani göğüs ve kalça eşit, tam ortası yani bel incecik olur.

Endoform ne demek?

Endomorf beden tipi olan insanlar genellikle, boyları ne olursa olsun, geniş bir bel ve geniş kemiklere, eklemlere, kalçalara ve yumuşak, yuvarlak bir gövdeye sahiptir. Endomorfik bir vücuda sahip kişiler diyet yapma, kas kütlesi kazanma ve egzersiz yapmalarını zorlaştıran özelliklere sahip olabilir.

Kum saati vücut tipi nereden kilo alır?

Kum Saati Tipi Vücut İçin Egzersiz Planı Orantılı olarak kilo verebilen kum saati tipi vücutlar, özellikle sırt kaslarına odaklanabilir. Çünkü buradan kilo almaları daha kolaydır. Genellikle atletik yapılı olan bu tip için bokstan dansa sporun her çeşidi uygundur.

Mezomorf vücut tipi nasıl?

Vücudunuzdaki yağ oranı kas oranına göre daha düşükse, omuzlarınız ve bedeninizin üst kısmı diğer bölgelerinize oranla daha genişse, kol ve bacaklarınız kaslıysa, vücut şekliniz üçgen ya da kum saatine benzer bir yapıdaysa ya da vücut ağırlığınız her bölgeye hemen hemen eşit bir şekilde dağılıyorsa mezomorf vücut tipi ...