Seyyid Burhaneddin in hocası kim?

İçindekiler:

  1. Seyyid Burhaneddin in hocası kim?
  2. Seyyid Burhaneddin Hazretleri nereli?
  3. Tirmizi nin mezarı nerede?
  4. Mevlana hazretlerinin hocası kim?
  5. Mevlana yi etkileyen kişi kimdir?
  6. Mevlana kimlerden ders aldı?
  7. Imam Tirmizi nerede yetişti?
  8. Kayseride kimin türbesi var?
  9. Mevlana kimden ders almıştır?
  10. Mevlana ilk eğitimi kimden aldı?
  11. Tirmizi hangi mezhebe mensup?

Seyyid Burhaneddin in hocası kim?

Ömrünün son yıllarını Kayseri'de geçiren Mevlana Celaleddin Rumi'nin hocası Seyyid Burhaneddin hazretlerinin türbesi bugün Kayseri'de en çok ziyaret edilen türbelerin başında gelmektedir.

Seyyid Burhaneddin Hazretleri nereli?

Hayatı Seyyid Burhaneddin, günümüzde Özbekistan'ın güneyinde, Afganistan sınırı üzerinde, Amuderya nehri ile Suhanderya nehri kavşağında, yeni Tirmiz şehrinin biraz batısında harabeleri kalmış eski Tirmiz şehrinde (H.561/M.1165–6) senesinde doğmuştur.

Tirmizi nin mezarı nerede?

Şerabad İlçesi, Özbekistan Tirmizî/Defnedildiği yer

Mevlana hazretlerinin hocası kim?

Seyyid Burhaneddin, bugünkü Özbekistan'ın güneyinde, Afganistan sınırı üzerindeki eski Tirmiz şehrinde 1165 senesinde doğmuştur. Sultanü'l Ulema Bahaeddin Veled'den ilim tahsil eden önemli bir şahsiyettir. Seyyid Burhanettin, hocasının vefatı üzerine Konya'ya gelerek 9 yıl Hz. Mevlana'ya hocalık yaptı.

Mevlana yi etkileyen kişi kimdir?

Döneminin en büyük ilim insanlarından olan babası Bahaaddin Veled, Mevlana'nın hayatındaki ilk etkili figür ve öğretmeni olmuş. Kendisi Sultanü'l Ulema yani “Alimlerin Sultanı” lakabına sahip olsa da oldukça mütevazı biriymiş.

Mevlana kimlerden ders aldı?

“Seyr-ü Sülük” denen tarikat eğitiminden geçtikten sonra Halep'e gitti. Yüksek ilimlerde daha çok derinleşmek için Halaviyye Medresesi'nde, fıkıh, tefsir ve usul ilimlerinde bilgin olan Adim oğlu Kemaleddin'den dersler aldı. Mevlana, Halep'teki öğrenimini tamamladıktan sonra Şam'a geçti.

Imam Tirmizi nerede yetişti?

Hayatı Günümüzde Özbekistan'da bulunan Tirmiz şehrinin Buğ köyünde 824 yılında doğdu. Ailesi Merv'den gelerek Tirmiz'e yerleşmiştir.

Kayseride kimin türbesi var?

Emir Ali Türbesi: Kayseri Talas Caddesi ile Hisarcık yolunun kesiştiği yerde Kartal Hava Şehitliği'nin hemen yanında bulunan bu türbe kitabesinden öğrenildiğine göre; Hicri 751 (1350–1351) yılında Emir Ali tarafından inşa ettirilmiştir. Bu türbeye aynı zamanda “Pişrev Ali Türbesi” de denilmektedir.

Mevlana kimden ders almıştır?

Yüksek ilimlerde daha çok derinleşmek için Halaviyye Medresesi'nde, fıkıh, tefsir ve usul ilimlerinde bilgin olan Adim oğlu Kemaleddin'den dersler aldı. Mevlana, Halep'teki öğrenimini tamamladıktan sonra Şam'a geçti.

Mevlana ilk eğitimi kimden aldı?

Mevlânâ, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in mânevi terbiyesi altına girmiş ve dokuz yıl O'na hizmet etmiştir.

Tirmizi hangi mezhebe mensup?

Tirmizi bazılarınca Hanbelî, bazılarınca Şafiî^gibi mezheplere nisbet edilmiştir. Ancak, ashâbu'l-hadis'ten olduğu, sünnete uyup, doğrudan sünnetle amel ettiği, herhangi bir mezhebi takip etmeyen müstakil bir müçtehid olduğu görüşü çoğunluktadır.