Polimer mesleği nedir?

İçindekiler:

  1. Polimer mesleği nedir?
  2. Polimer Teknolojisi nedir ne iş yapar?
  3. Deri Teknolojisi nedir ne iş yapar?
  4. Kaynak işleri nelerdir?

Polimer mesleği nedir?

Polimer mühendisliği, gittikçe büyüyen bir alan olan malzeme mühendisliğinin bir parçası olan, plastik ve kauçuk gibi polimerlere odaklanan, meslek grubuna dahil kişidir. Polimer mühendisleri aynı zamanda bu malzemelerin diğer malzemelerle uyumunu inceleyerek, daha sağlam malzemeler ortaya çıkaran mühendislik dalıdır.

Polimer Teknolojisi nedir ne iş yapar?

Polimer teknolojisi bölümü mezunları, polimer malzemeler üretimi, tasarlanması, işlenmesi, uygulanması ve kalite kontrol aşamalarında görev alırlar. Polimer teknolojisi bölümü mezunları, plastik ve lastik üretimi yapılan makinelerin bakımını yaparlar.

Deri Teknolojisi nedir ne iş yapar?

Deri Teknolojisi bölümü deri sanayine alanında uzman, çağdaş teknolojik birikime sahip Deri Teknikeri yetiştirmeyi amaçlar. ... Deri Teknolojisi bölüm mezunları deri üretimi yapan fabrikalar, deri kimyasallarını üreten, pazarlayan işletmeler ve deri sektöründeki diğer tüm işkollarında çalışabilirler.

Kaynak işleri nelerdir?

Kaynak (imalat)
  • Kaynak, malzemeleri birbiri ile birleştirmek için kullanılan bir imalat yöntemidir, genellikle metal veya termoplastik malzemeler üzerinde kullanılır. ...
  • Kaynak için gaz alevi, elektrik arkı, lazer, elektron ışını, sürtme, ultrases dalgaları gibi birçok farklı enerji kaynakları kullanılabilir.
Daha fazla öğe...