Aile nedir sizce?

İçindekiler:

  1. Aile nedir sizce?
  2. Aile değerleri ne demek?
  3. Aile bir değer midir?
  4. Temel değer ne demek?
  5. Temel değerler nelerdir din kültürü?
  6. Değerlerin kaynağı nedir?
  7. Değerler nedir nasıl oluşur?

Aile nedir sizce?

Evlilik ve kan bağına dayanan, karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birliktir.

Aile değerleri ne demek?

BABA GİBİ DEVLET ANA GİBİ NİMET EVLAT GİBİ SERVET BULUNMAZ.. İyi birer vatandaş olarak toplum içinde, toplumun diğer üyeleriyle bir arada ve uyumlu yaşamamız gerekmektedir. Sosyal ilişkilerinde adil davranabilmek, ahlak kurallarına uygun davranışlar gösterebilmek ve dürüst olabilmeliyiz.

Aile bir değer midir?

Aile, bireyleri evlenip evden ayrılsalar bile; Bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde, özel günlerde sık sık bir araya gelindiği, yaşlıların unutulmadığı, önemsendiği, değer verildiği yerdir. Aile, bireylerinin iyi ve güzel işler yaptığı, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye ettikleri yerdir.

Temel değer ne demek?

Temel değerler, bir bireyin en yüksek önceliklerini, derin inançlarını ve temel itici güçlerini temsil ederler. Bir insanın dünya üzerinde neyi temsil ettiğini bilmek istiyorsan basit bir biçimde onun temel değerlerini öğrenmen gerekir.

Temel değerler nelerdir din kültürü?

Toplumu birleştiren ve bir arada tutan temel bazı değerler vardır. Bu değerler milli ve dini değerler, peygamber sevgisi, vatan, millet, bayrak sevgisi, tarih bilinci, ortak tarih ve kültür anlayışı olarak sıralanabilir.

Değerlerin kaynağı nedir?

Değerlerin temeli ailede atılır. Bu temel, yaşanılan sosyal çevre, toplum ve alınan eğitimle şekillenir ki en mükemmel şeklini de dinî inanç ve davranışla tamamlamış olur.

Değerler nedir nasıl oluşur?

Bireyde değer oluşumu ilk olarak ailede başlar. Değer anlayışını etkileyen diğer unsurlar ise, kişinin yaşadığı sosyal çevre, toplum, karakter özellikleri ve aldığı eğitimdir. Değerlerin oluşumunda en önemli unsur ise kişinin benimsediği dindir.