Otobüslerin yolcu bindirip indirdikleri yere ne denir?

İçindekiler:

  1. Otobüslerin yolcu bindirip indirdikleri yere ne denir?
  2. Trenin yolcu indirip bindirdiği yere ne ad verilir?
  3. Araç ve yolcu taşıyan deniz taşıtına ne denir?
  4. Metrobüs demiryolu aracı mı?
  5. Tramvay demiryolu mudur?
  6. Tramvay deneyi nedir?

Otobüslerin yolcu bindirip indirdikleri yere ne denir?

Balon ve zeplin de hava aracı olarak kullanılmaktadır. Otobüslerin yolcu aldıkları ve yolcuları indirdikleri yerlere otogar veya terminal ismi verilmektedir. Trenlerin yolcu aldıkları ve yolcuları indirdikleri yere gar ismi verilmektedir. ... Otobüs, tren, gemi gibi araçlar toplu taşıma araçlarına örnek verilebilmektedir.

Trenin yolcu indirip bindirdiği yere ne ad verilir?

Trenlerin yolcu indirip bindirdiği yere "İSTASYON" denir. Tren vagonlardan oluşan bir araçtır. ... Tren demir yolu aracıdır.

Araç ve yolcu taşıyan deniz taşıtına ne denir?

Vapur, çoğunlukla kısa mesafelerde yolcu taşımacılığında kullanılan bir deniz taşıtı. Yolcuların yanı sıra otomobilleri ve vagonları da taşıyan vapurlara arabalı vapur veya feribot denir. Türkçeye Fransızcadaki "buharlı gemi" anlamına gelen bateau à vapeur kavramından geçmiştir.

Metrobüs demiryolu aracı mı?

Doğrulanmış Cevap. Merhabalar, Metrobüs ve tren ''demiryolu'' taşıtıdır. Kara üzerinden bir yerden bir yere hareket eden araçlara karayolu taşıtı adı verilir.

Tramvay demiryolu mudur?

Tramvay-tren, tramvayların hem kentsel bir tramvay ağını, hem de geleneksel trenlerin kullandığı demiryolu hatlarında hareket eden bir hafif raylı toplu taşıma sistemidir.

Tramvay deneyi nedir?

felsefeci philippa foot ve judith jarvis'in ortaya attığı ikilemdir. ama çok geç, işçiler toparlanıp kalkana kadar tramvay onları çoktan ezip geçmiş olacak. birden makası kontrol eden kolun tam yanınızda olduğunu görüyorsunuz. ikilem bu ya, diğer yolun üzerinde de biri olduğunu fark ediyorsunuz. ...