Kesir ve rasyonel sayı arasındaki fark nedir?

İçindekiler:

  1. Kesir ve rasyonel sayı arasındaki fark nedir?
  2. Rasyonel sayı ne demek tir?
  3. Devirli sayılar irrasyonel midir?
  4. 2 7 irrasyonel midir?
  5. 7 rasyonel midir?
  6. Paydada 0 olunca ne olur?
  7. Payı 0 olursa ne olur?

Kesir ve rasyonel sayı arasındaki fark nedir?

Cevap : Kesirler pozitiftir, rasyonel sayılar ise hem pozitif hem de negatiftir. Eş parçalara bölünmüş bir bütünün, eş parçalarından birini veya bir kaçını ifade eden sayılara kesir sayısı denir.

Rasyonel sayı ne demek tir?

Yani, a ve b tam sayı ve sıfır olmamak üzere a/b şeklindeki sayılara rasyonel sayı denir. Rasyonel sayılar, (oranlı sayılar) iki tam sayının birbirine oranı ile ifade edilebilen sayıların oluşturduğu kümedir. Rasyonel sayılar tam sayıların bir genişlemesidir ve ile gösterilir.

Devirli sayılar irrasyonel midir?

gibi tam kare olmayan sayıların karekökleri birer irrasyonel sayıdır. Ondalık gösterimi verilen sayılardan virgülden sonrası (ondalık kısmı) düzensiz şekilde devam eden(devirli ondalık gösterimi olmayan) sayılar da birer irrasyonel sayıdır.

2 7 irrasyonel midir?

Cevap. Hayır, irrasyonel değildir. Bir rasyoneldir. İrrasyonel sayılar, a/b şeklinde yazılamayan sayılardır.

7 rasyonel midir?

Cevap. Cevap: Evet çünkü Rasyonel sayılar kümesi hem tam sayıları hem de tam olmayan kesirli sayıları içermektedir. Dolayasıyla her tam sayı aynı zamanda bir rasyonel sayıdır.

Paydada 0 olunca ne olur?

x/y şeklinde gösterilen sayılara denir. y ≠ 0 olmalıdır. y= 0 ise sonuç : tanımsızdır. ... Payı yani x burada 0 olursa bu kesir basit kesir olur.Pay ve paydası 0/0 olan kesirler ise belirsizdir.

Payı 0 olursa ne olur?

Cevap: Hayır, pay 0 olursa o kesir tanımsız olmaz; sonuç 0'a eşit olur. Adım adım açıklama: Merhabalar, Matematikte kesirler pay, payda ve kesir çizgisinden oluşan terimlerdir. Bu terimlerde pay kısmı payda kısmına bölünür.