Son susturucu iptali ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Son susturucu iptali ne işe yarar?
  2. Headers yakıtı arttırır mı?
  3. Eksoz delik olursa ne olur?
  4. Egzozdan fazla ses çıkıyorsa sebebi nedir?
  5. Egzoz patlaması neden olur?
  6. Egzoz kaça değişir?
  7. Arabada egzoz olmazsa ne olur?
  8. Egzoz tıkalı olursa ne olur?

Son susturucu iptali ne işe yarar?

Son susturucu iptali, daha çok arabadan daha keyifli bir kullanım hissi verecek bir ses çıkması için yapılıyor.

Headers yakıtı arttırır mı?

selamlar..headers yakıt tüketimini arttırır çünkü daha yüksek devir çevirticek motora ve buda performansını artacak.. devir yükseldikcede yakıt tüketimin artacaktır..

Eksoz delik olursa ne olur?

Patlak egzozlar gürültü kirliliğinin yanında çevreye de oldukça fazla zarar vermektedir. Pis kokusu ve olağan üstü ses ile insanları rahatsız etmektedir.Peki patlak egzozun zararları nelerdir? Egzoz delik olursa araç artık oldukça fazla yakıt tüketimine başlayacak ve motorda zararlara neden olacaktır.

Egzozdan fazla ses çıkıyorsa sebebi nedir?

Egzoz sisteminde en bariz arızalar sesle ilgili olanlardır. Egzoz sistemimizdeki korozyon, bağlantı problemi ya da darbe sonucu oluşan hasarlar kendini egzozda ses olarak gösterir. Örneğin egzoz manifoldunun oturma yüzeyi bozuksa, contası bozuksa egzoz sesi gibi bir ses hissedebilirsiniz. ...

Egzoz patlaması neden olur?

Egzozda patlama sesi oluşumunun sebeplerinden biri ani hızlanmalar sırasında gaza fazla yüklenilmesi sebebiyle egzozda ortaya çıkan ani tahliye talebidir. Bu tür durumlarda egzoz olağandan daha fazla titreşmeye yol açmakta, daha fazla ses ve titreşim meydana gelmektedir.

Egzoz kaça değişir?

Araç egzozun yaklaşık her 20.

Arabada egzoz olmazsa ne olur?

Araçlarda egsozun görevi sesi azaltarak, ses kirliliğinin önünen geçmektir.Araçlarınızda egsoz olmasaydı, çevrede gürültü kirliliğinden geçilmezdi. Egsozun çalışma prensibi ise, egsoz borusundan susturucuya gelen sesin birbirleri üzerine yansıyarak sesin azaltılmasıdır.

Egzoz tıkalı olursa ne olur?

Egzoz tıkanırsa ve araç bu şekilde kullanılmaya devam ederse; motor hararet yapacak ve daha büyük bir arıza oluşacaktır. Silindir kapak contası yanabilir. Daha da devam ederse motor komple çöp olabilir.