G renk pırlanta nedir?

İçindekiler:

  1. G renk pırlanta nedir?
  2. Pırlanta D Color ne demek?
  3. Pırlanta g vs ne demek?
  4. Pırlanta harfler ne demek?
  5. Berraklık vs ne demek?

G renk pırlanta nedir?

G – J renk pırlanta: Beyaz kategorisindedirler. Kendinden daha beyaz (ekstra beyaz) pırlantalarla yan yana gelmedikçe içerdiği çok az renk tonu algılanamayacak, beyaz olarak kabul edilen pırlantalardır. Kalite olarak iyi ve fiyat olarak da caziptirler.

Pırlanta D Color ne demek?

Pırlantalar arasında en değerli olan renk D renk pırlantadır. Hiçbir zaman renk göstermeyen, içerisinde az farklı renk barındıran ve gelen ışığı en iyi şekilde yansıtan pırlanta rengidir. Ülkemizde çok yüksek fiyatlarda satılmaktadır. Özellikle pırlantada renk unsurunu önemsemeyeneler tarafından tercih edilmektedir.

Pırlanta g vs ne demek?

Pırlantada G; Renk (Color), sınıflandırmasının bir diğer değeridir. F color gibi, pırlantanın rengini açıklar. Yalnız F'den daha renklidir. Elbette bu renk farklı çok iyi bir şekilde, profesyonel bir gözle ve aletlerle incelendiğinde farkedilebilir.

Pırlanta harfler ne demek?

(The Gemological Institute of America,'nın tablosuna göre, Alfabetik sıra ile D'den W'ya kadar olan harfler pırlantanın renk oranını gösterir. En nadir bulunan ve en beyaz olanlar D,E,F ve G'dir. Ama çoğunlukla pırlantalar H ve L arasındadır. M ve Z arasındaki pırlantalarda ise gözle görülür bir sarı tonu vardır.

Berraklık vs ne demek?

VVS'in ingilizcesi Very Very Small yani çok çok küçük izler anlamına gelir. VS'in açılımı ise Very Small çok küçük izler anlamına gelir. 1 ve 2 dereceleri ise izlerin tipine, yerine ve yoğunluğuna göre derecelendirmedir. İz adetini belirtmez, sadece 1 derecesinin 2 derecesinden daha iyi olduğunu ifade eder.