Jel oje nedir?

İçindekiler:

  1. Jel oje nedir?
  2. Jel oje nasıl çıkarılır?
  3. Ojeler nasıl alınıyor?
  4. Kalici oje tırnağa zarar verir mi?
  5. Evde nasıl oje yapabiliriz?
  6. Çıkmayan simli oje nasıl çıkar?
  7. Jel protez tırnak evde nasıl Çikarilir?
  8. Donmuş oje nasıl Sıvılaştırılır?

Jel oje nedir?

Jel ojeler sıradan ojelere göre tırnakta çok daha uzun süre yıpranmadan kalabilen oje çeşitleridir. Kalıcılığıyla bilinen bu jel ojeler son yıllarda yalnızca güzellik merkezlerinde uygulanan bir şey olmaktan çıktı ve artık çoğu kadının evinde yaptığı bir uygulama haline geldi.

Jel oje nasıl çıkarılır?

Pamukları tırnaklarına sığacak şekilde koparabilir veya kesebilirsin. Daha sonra bu pamuklara aseton döküp tırnaklarının üzerine yerleştir ve önceden her bir parmağın için hazırladığın alüminyum folyoları üzerine sar. Bu şekilde asetonlu pamukları tırnaklarında 25-30 dakika kadar bekletebilirsin.

Ojeler nasıl alınıyor?

Yani yaklaşık bir su bardağı sıcak su kullanıyorsan iki su bardağı oksijenli su kullanmalısın. Tırnaklarını mümkün olan en sıcak suda beklet, parmaklarınla tırnaklarını nazikçe ovala, ardından bir törpü yardımıyla ojeyi çıkar.

Kalici oje tırnağa zarar verir mi?

Uzmanlara göre, son yıllarda yaygınlaşan kalıcı oje uygulaması, sıklıkla yaptırılması halinde sabitleme ve çıkarma aşamalarındaki işlemlerden dolayı tırnak yapısını olumsuz etkiliyor, cihazlardaki UV ışınları ise deri yapısına, DNA'ya ve kollajen gibi deri yapısını oluşturan proteinlere zarar veriyor.

Evde nasıl oje yapabiliriz?

Evde oje yapımı Oje boncuklarını boş oje şişesine atın ve huniyi şişeye geçirin. Renklerinizi bir palete dökün ve dondurma çubuğuyla paletten alarak huni yardımıyla oje şişesine ekleyin. İsterseniz tek renge, isterseniz birkaç renge birden batırabilirsin. Hafifçe huniye dokunun ve renklerin akmasını sağlayın.

Çıkmayan simli oje nasıl çıkar?

Ojelerini çıkarmak için önce asetonu pamuğuna dök, daha sonra tırnağına sar. Ovalama yapmadan direkt olarak alüminyum folyoyu tırnağının etrafını (pamuğun üzerini) kapla. Bütün tırnaklarına aynı işlemi yap ve folyoyla sardıktan sonra 8-10 dakika bekle. Süre bittiğinde folyoları kaldır, iste bu kadar!

Jel protez tırnak evde nasıl Çikarilir?

Tırnakların üzerini törpü ile törpüleyin. Pamukları asetona bulayıp tırnaklarınızın zerine yerleştirin ardından alüminyum folyolar ile tırnaklarınızı sarın. Bu şekilde 30 dakika bekletmeye özen gösterin. Alüminyum folyoyu tırnaklarınızdan yavaşça çektiğinizde akrilik tırnak kalkacaktır.

Donmuş oje nasıl Sıvılaştırılır?

Oje, fırçadan düzgün bir şekilde akarsa kullanıma hazır demektir. Kuruyan ojenizin şişesini sıcak su dolu bir kabın içine koyun. Şişenin ağzının sıkıca kapalı olduğundan da emin olun. Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın.