Standby ne deme?

İçindekiler:

  1. Standby ne deme?
  2. Standby durumu ne demek?
  3. Kamerada Stby ne demek?
  4. Prime ve standby nedir?
  5. Digitürk standby ne demek?
  6. Stand by kredi ne demek?
  7. Standby ve prime ne demek?
  8. Jeneratörde standby güç nedir?
  9. Prime gücü nedir?
  10. Digitürk standby tuşu ne işe yarar?
  11. Standby modu nasıl yapılır?
  12. Türkiye ile IMF arasında ilk stand-by anlaşması hangi yıl imzalanmıştır?
  13. Financial standby nedir?

Standby ne deme?

stand by teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı Talimatlar için hazır olun. - Stand by for instructions. Onu yapabilirsin!

Standby durumu ne demek?

Uyku modu, elektronik aletlerin fişlerinin prize takılı ve on/off düğmesinin basılı olması durumuna verilen addır. Stand by olarak da bilinir. Bu konum elektronik aleti kumandasından kolaylıkla açıp kapanmasını sağlar. Fakat ışığı yanarak hazır halde bekleyen alet normal konuma göre daha az miktarda elektrik tüketir.

Kamerada Stby ne demek?

CAM On / Vtr Stby : Çekime Hazır. Hemen Kayda Girer.

Prime ve standby nedir?

3. Standby / Prime / Continuous Güç nedir? Standby Güç: Değişken yük altında sınırlı süre çalışma gücüdür. ... Prime Güç: Değişken yük altında sürekli çalışma gücüdür. Ortalama yük değeri %70 olmalıdır.

Digitürk standby ne demek?

Digiturk'te yeni kanallar, Digiturk kutu için yeni yazılım ve hizmetler bekleme modunda(standy) konumundayken yapılır. ... Digiturk uydu alıcısı üzerinden bekleme moduna almak için kutu üzerindeki standby tuşuna basmanız yeterlidir. Digiturk uydu alıcısı standby konumuna geldiği zaman kutu üzerinde kırmızı ışık yanar.

Stand by kredi ne demek?

Stand-by Kredisi Stand-by kredisi, bir firmanın likidite sıkıntısıyla karşılaşması halinde, bankadan gerekli fonları derhal almasını sağlayan, önceden yapılmış bir anlaşmadır.

Standby ve prime ne demek?

Stand by güç; Standby çalışmada dokümanda tanımlanan yük değeri, değişken yük altında, ortalama %70 yük değerinde yıllık kullanımı tanımlar. ... Standby güç, prime gücün %10 fazlasıdır. Şebeke enerji altyapısının olduğu alanlarda yedek güç olarak kullanılır.

Jeneratörde standby güç nedir?

Jeneratör veya sadece alternatör özelliklerinde iki ayrı güç ifadesi dikkati çeker. Sürekli çalışma gücü 100kVA olan bir alternatörün standby gücü 110kVA olarak kabul edilir. ... Jeneratörün sadece elektrik kesintilerinde kısa süreli kullanılacağı düşünülerek piyasada genelde standby konuşulur.

Prime gücü nedir?

Prime Çalışma (Sınırlı Olmayan Süreli Çalışma) ; Sınırlı olmayan zaman diliminde, değişken yük için jeneratör setinden elde edilen maksimum güçtür. Yük faktörü: %90 (12 saat ara ile 1 saat %10 aşırı yük).

Digitürk standby tuşu ne işe yarar?

Digiturk'te yeni kanallar, Digiturk kutu için yeni yazılım ve hizmetler bekleme modunda(standy) konumundayken yapılır. ... Digiturk uydu alıcısı üzerinden bekleme moduna almak için kutu üzerindeki standby tuşuna basmanız yeterlidir. Digiturk uydu alıcısı standby konumuna geldiği zaman kutu üzerinde kırmızı ışık yanar.

Standby modu nasıl yapılır?

Uzaktan kumandadaki POWER düğmesine basın. Ekrandaki görüntü kapanır ve cihazınızın ön tarafında kırmızı Standby (Bekleme) göstergesi yanar. ( / ) düğmesine tekrar basın. Cihazınızı uzun bir süre boyunca Bekleme modunda bırakmayın (örneğin tatile çıktığınızda).

Türkiye ile IMF arasında ilk stand-by anlaşması hangi yıl imzalanmıştır?

Türkiye, 18 Haziran 1980 tarihinde ilk kez, IMF ile en uzun stand-by anlaşmasını gerçekleştirdi ve bu anlaşma 17 Haziran 1983'te sona erdi. 1983 yılında yeni bir stand-by düzenlemesine giden Türkiye'nin anlaşması bir yıl sürdü. 1980 yılına gelene kadarki kullanımlar son derecede düşüktür.

Financial standby nedir?

Bir “Financial Standby” (mali teminat akreditifi), ödünç alınmış paranın geri ödenmesi taahhüdünü kanıtlayan herhangi bir araç dahil, para ödeme taahhüdünü güvence altına alır.