Konut sigortası nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Konut sigortası nasıl hesaplanır?
  2. Konut Paket sigortası Nedir?
  3. Konut sigortası ile DASK aynı mı?
  4. Konut sigortası neye göre belirlenir?
  5. Konut Paket sigorta Poliçesi zorunlu mu?
  6. Zorunlu deprem sigortası nerede yapılır?
  7. Konut sigortası için DASK zorunlu mu?
  8. Konut poliçesi yenileme nedir?
  9. Sigorta prim tutarı neye göre belirlenmektedir?

Konut sigortası nasıl hesaplanır?

Türkiye'de yürürlükte olan konut sigortaları mevzuatına göre, bina sigorta bedeli binanızın brüt yüzölçümü ile yeniden yapım maliyeti üzerinden belirlenen birim metrekare bedelinin çarpımı ile hesaplanır.

Konut Paket sigortası Nedir?

Konut Paket Sigortası, ev ve içindeki eşyayı yangından hırsızlığa, depremden su baskınına kadar pek çok riske karşı koruma altına alan geniş kapsamlı ve kişiye özel bir paket sigorta uygulamasıdır.

Konut sigortası ile DASK aynı mı?

DASK, depreme ve depremin doğrudan sebep olduğu risklere karşı koruma sağlar ancak konut sigortasında konut, poliçe kapsamında bulunan risklere karşı sigortalanır. ... Konut sigortası poliçesine deprem riskini ekleyerek, DASK poliçesini aşan zararları güvence altına alabilirsiniz.

Konut sigortası neye göre belirlenir?

Konut sigortasında primler, konutun bulunduğu il ve ilçeye, konutun metrekaresine ve binanın yapı tarzına, bulunduğu kata, alınan güvenlik önlemlerine ve poliçe üzerindeki teminatlarda seçilen limitlere göre hesaplanır. DASK poliçesinin de olması primi düşürür.

Konut Paket sigorta Poliçesi zorunlu mu?

Konut sigortasının hiçbir zorunluluğu bulunmamakta ve isteğe bağlı olarak yapılan bir sigorta türüdür. Fakat yeni bir ev alırken kredi çekildiyse eğer, kredi çekilen banka, borç ödeme dönemi boyunca sizden zorunlu konut sigortası yapmanızı isteyebilir.

Zorunlu deprem sigortası nerede yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK poliçesi yaptırmak oldukça kolay. Evinizi dolayısı ile ailenizi güvence altına almak için yapmak istediğiniz DASK sigortası için en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını gerekli belgelerle yapabilirler.

Konut sigortası için DASK zorunlu mu?

DASK, yaptırılması zorunlu olan sigorta türü olması sebebiyle diğer sigorta türlerinden ayrılır. Konut sigortanızda deprem teminatı bulunsa bile DASK olmadan konut sigortası geçerliliğini yitirir.

Konut poliçesi yenileme nedir?

Sigortalı yıllık poliçenin bitim tarihinde aynı şirket nezdinde yeni poliçesini yaptırdığında, tecditname yani yenileme poliçesi ismini alır. Sigortalı sigorta poliçesini aynı sigorta şirketinden yaptırmak zorunda değildir. Prim ve teminatlar doğrultusunda sigortalı istediği sigorta şirketini seçmekte özgürdür.

Sigorta prim tutarı neye göre belirlenmektedir?

Sigorta primi, çalışanların sağlık hizmetlerinden yararlanması ve emeklilik hakkı kazanması için işveren tarafından çalışan adına devlete ödenen ücrettir. İşverenler tarafından aylık olarak ödenen SGK prim tutarı, çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirlenir.