Distal neresi?

İçindekiler:

  1. Distal neresi?
  2. Distal alan nedir?
  3. Proksimal türkçe ne demek?
  4. Proksimal görünüm ne demek Diş?
  5. Proksimal mide nedir?
  6. Distal radius neresi?
  7. Apikal bölge neresi?
  8. Aksiyal bölge ne demek?
  9. Proximal nedir tip?
  10. Diş Sulkus nedir?
  11. Premolar diş ne demek?
  12. Pilor kanalı nedir?
  13. Distal radius ne demek?
  14. Distal radius fracture nedir?
  15. Apikal ne demek dis?

Distal neresi?

Distal; bir organın merkezden uzakta olan kısmıdır. Anatomik olarak bir referans noktasından, orijinden (doğduğu-başladığı nokta) veya bağlanma noktasından, medyan çizgiden uzakta bulunan.

Distal alan nedir?

Distal teriminin tıbbi anlamı; n.&a. 1. ... Bir organın merkezden uzakta olan kısmı; 2. Merkez veya mafsaldan uzak, distal, uzaksal, distalis.

Proksimal türkçe ne demek?

Proksimal, proximal; Latince proximus'dan gelir, en yakında demektir. ... Anatomide proksimal ve distal, vücuda yakınlık ve uzaklığı ifade eder. Mesela üst kol proksimalde, el distaldedir. Bazen da referans noktasına göre bu terimler anlam kazanır.

Proksimal görünüm ne demek Diş?

Komşu dişlerin yüzeyleri proksimal yüzeyler olarak adlandırılır.

Proksimal mide nedir?

Mide, içine giren yiyecekleri fiziksel (peristaltizm) ve kimyasal olarak parçalar (asit, proteaz enzimler; pepsin). Midenin proksimal kısmı (fundus, korpus) depolama görevini yaparken, distal kısmı (antrum) gıdaları karırştırır ve öğütür. Sonuçta boza kıvamında yarı sıvı bir materyel meydana gelir (kimus).

Distal radius neresi?

Ön-kol kemiklerinden birisi olan radius hem dirsek, hem el bileği, hemde diğer önkol kemiği olan ulna ile eklem oluşturmaktadır. Acile başvuran kırıkların 1/6 sını oluşturur. Sıklıkla yaşlılarda ve çocuklarda düşme sonrası karşımıza çıkar.

Apikal bölge neresi?

Bazal: bir organın vücuda bağlandığı kısım. Distal: uç kısmı. Apikal: yüzeye bakan uç kısmı. Apeks: tepe kısmı.

Aksiyal bölge ne demek?

1- Vücut ekseni ile ilgili; aksiyel. 2- İkinci servikal omurla ilgili.

Proximal nedir tip?

Tıp dilinde kullanılan proksimal kelime anlamı olarak yakınsal şeklinde ifade edilebilir. Gövdeye yakın, organın bağlanma noktasına yakın manasında kullanılmakta olan bir kelime olduğu da söylenebilir. Tıp dilinde kullanılmakta olan proksimal kelimesi yakınlık belirten bir ifade olarak kullanılır.

Diş Sulkus nedir?

Ağız ve Diş Terimleri “SulkusNedir ??? Diş ve diş etinin birleştiği bölge (salgılı bir zarla çevrelenmiştir).

Premolar diş ne demek?

Küçükazı (premolar) diş tanımı; insanlar için süt azı (molar) dişlerin yerine gelen ve yan grup dişler olarak da gruplandırılan herhangi bir daimi dişi tanımlamak için kullanılır. ...

Pilor kanalı nedir?

Pilor deliğinden önceki mide bölümüne pilor kanalı adı verilir. Bu kanalın etrafındaki mide kasları yoğunlaşır ve pilor kası adını alır.

Distal radius ne demek?

Ön-kol kemiklerinden birisi olan radius hem dirsek, hem el bileği, hemde diğer önkol kemiği olan ulna ile eklem oluşturmaktadır. Acile başvuran kırıkların 1/6 sını oluşturur. Sıklıkla yaşlılarda ve çocuklarda düşme sonrası karşımıza çıkar.

Distal radius fracture nedir?

Distal radius kırıkları genellikle el açık vaziyette yere düş- me ile oluşur. Metafiz bölümünde oluşan basit tarzdaki kırıklardan, eklem içine ulaşan parçalı, karmaşık ve zor kırıklara kadar olan geniş bir yelpaze gösterir.

Apikal ne demek dis?

Apikal rezeksiyon, dişin kemik içinde bulunan kök ucundaki iltihaplı kısmın cerrahi olarak alınması işlemidir. ... Yani dişin kökünün bir kısmının ve iltihaplı alanların temizlenmesi anlamına gelmektedir.