WASP ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. WASP ne anlama gelir?
  2. WASP neyin kısaltması?
  3. WASP sistemi nedir?
  4. WASP Network konusu nedir?
  5. Anglo Sakson hukuk ne demek?
  6. WASP Network hangi ülkenin?

WASP ne anlama gelir?

WASP, (White Anglo-Saxon Protestant), beyaz Protestan Amerikalı. Özellikle İngiliz kökenli üst sınıftan Amerikalıları tanımlayan küçümseyici bir terim. W.A.S.P.: Amerikalı bir hard rock grubu. WASP-1, Andromeda takımyıldızında bulunan metal zengin yıldız.

WASP neyin kısaltması?

W.A.S.P, gerçek anlamıyla kullanıldığında, 'White, Anglo-Saxon, Protestant' (Beyaz, Anglo-Sakson, Protestan) anlamına gelen, ABD'deki Britanya kökenli beyazları belirtmek amacıyla kullanılan bir kısaltmadır.

WASP sistemi nedir?

WAsP (Wind Atlas Analysis and Application Program) yazılımı, rüzgar atlası istatistiklerini elde etmek için Danimarka Meteoroloji Teşkilatı'nın Riso Meteoroloji Laboratuvarında hazırlanmış ve geliştirilmiştir. Avrupa Rüzgar Atlasının (European Wind Atlas) ve Türkiye rüzgar atlasının hazırlanmasınd kullanılmıştır.

WASP Network konusu nedir?

Fernando Morais'in The Last Soldiers of the Cold War: The Story of the Cuban Five kitabından sinemaya uyarlanan Wasp Network, 1998'de ABD'de casuslukla suçlanıp yakalanan Küba Beşlisinin hikâyesini anlatıyor.

Anglo Sakson hukuk ne demek?

Anglo-Sakson Hukuk Sistemi, Birleşik Krallıkta doğan ve bu ülke ile ABD, Kanada, Avustralya, Güney Afrika, Hindistan ve bazı eski Birleşik Krallık sömürgelerinde uygulanan hukuk sistemidir. ... Bu bağlamda Anglo-Sakson Hukukuna “yargıçlarca oluşturulmuş hukuk” anlamında (judge-made law) da denmektedir.

WASP Network hangi ülkenin?

Fransız sinemacı Olivier Assayas'ın son filmi “Wasp Network” şu sıralar Netflix'te izlenebilir. Küba'dan ABD'ye kaçan bir grup mültecinin yaşadıklarına odaklanan film güçlü oyuncu kadrosu ve içerdiği sürprizlerle dikkat çekiyor.