Marş rölesi arızası nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Marş rölesi arızası nasıl anlaşılır?
  2. Motor kömürü ne işe yarar?
  3. Marş motoru kömürü ne işe yarar?
  4. Marş rölesi neden bozulur?

Marş rölesi arızası nasıl anlaşılır?

Marşa basıldığında tıklama ses gelmiyor ise rölenin değiştirilmesi gerekebilir, teknik destek alabilirsiniz. Marşa bastığınızda “tık” sesi gelmezse röleyi değiştirin. Eğer araç kontak arızası çıkarmış ise marş rölesinde bir sorun ortaya çıkmış olabilir.

Motor kömürü ne işe yarar?

Marş kömürü ise marş dişlisi, kolektör ve bobin ile birlikte marş motorunun en önemli parçaları olarak ön plana çıkar. Marş kömürünün işlevi, aküden gelen ve dinamosunun çevrilmesi için gerekli olan elektriğin marş motoruna iletilmesini sağlamaktır.

Marş motoru kömürü ne işe yarar?

Marş motoru olmayan bir otomobilin çalışması mümkün değildir. Marş kömürü ise marş dişlisi, kolektör ve bobin ile birlikte marş motorunun en önemli parçaları olarak ön plana çıkar. Marş kömürünün işlevi, aküden gelen ve dinamosunun çevrilmesi için gerekli olan elektriğin marş motoruna iletilmesini sağlamaktır.

Marş rölesi neden bozulur?

Marş rolelerinin arızalanmasının sebepleri genellikle dış faktörlere bağlıdır. Elektrikli bir parça olan marş rölesi toz ve kirden dolayı arıza gösterebilir. Bununla birlikte hava şartları da arıza sebeplerinden biri olabilir. Çok sıcak ve soğuk havalar sebebi ile marş roleleri arıza gösterebilir.