Papalina hangi balığın yavrusu?

İçindekiler:

  1. Papalina hangi balığın yavrusu?
  2. Papalina zamanı ne zaman?
  3. Cunda da hangi balık?
  4. Sardalya zamanı ne zaman?
  5. Sardalya hangi aylarda yenir?

Papalina hangi balığın yavrusu?

Asıl adı Çaça balığı olan Papalina balığı, dünyada sadece Ayvalık-Cunda arasında yetişir. Benzerliği nedeniyle çoğunlukla Sardalya ile karıştırılır. Aslında Sardalya'nın yavrusudur bu küçük balık.

Papalina zamanı ne zaman?

Temmuzda çıkmaya başlayan ve ekim sonuna kadar lezzetini koruyan sardalyanın küçüğüne papalina deniliyor. Özellikle Cunda balığı olarak ünlenen bu balık ayıklanmadan cips gibi servis ediliyor.

Cunda da hangi balık?

Papalina Cunda Adası Ayvalık. Papalina, ilk bakışta hamsi'ye benzetebileceğiniz ufak bir balık. Aynı familyadan gelseler de lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Sardalya zamanı ne zaman?

Temmuz. Sardalya Temmuzda sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir. Tekir, barbunya yine tadını devam ettirir.

Sardalya hangi aylarda yenir?

Haziran: Mercan, akya, kaya balığı, mersin, orkinos, orfoz, sardalya, bu ayda tüketilebilen gereken balıklardandır. Temmuz: Sardalya, çinekop, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança, sinarit bu ayın en lezzetli balıklarıdır.