Aplikasyon krokisi nedir nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Aplikasyon krokisi nedir nereden alınır?
  2. Aplikasyon krokisi nedir ne ise yarar?
  3. Aplikasyon krokisi ne kadar geçerli?
  4. Aplikasyon krokisini kim düzenler?
  5. Yapı aplikasyonu ne demektir?
  6. Proje aplikasyonu ne demek?

Aplikasyon krokisi nedir nereden alınır?

Aplikasyon krokisi nereden alınır? Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden temin ediliyor. Aplikasyon krokisi, parselin tapu bilgileri ile ebatı ve konumunu sabitleyen koordinatları belirtir. Bu krokinin verilebilmesi için parsel malikinin talebi gerekiyor.

Aplikasyon krokisi nedir ne ise yarar?

Aplikasyon krokisi nedir? Aplikasyon krokisi ise; "Parselin aplikasyon ölçü değerleri ile parsel sınır noktalarının sabit tesislere ve kontrol noktalarına bağlı olarak zeminde alınan röperli ölçülerini gösteren krokiyi" İfade eder, şeklinde tanımlanmıştır.

Aplikasyon krokisi ne kadar geçerli?

Aplikasyon krokisinin geçerlilik süresi 6 ay'dır.

Aplikasyon krokisini kim düzenler?

Oysa yukarıda özetlenen mevzuat çerçevesince, aplikasyon krokisinin düzenlenmesinde kadastro müdürlükleri ve LİHKAB'lar yetkilidir. 3194 sayılı İmar Kanununun 22 nci maddesinde “Yapı ruhsatiyesi almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir.

Yapı aplikasyonu ne demektir?

Yapı aplikasyonu, kadastro paftalarında bulunan parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesine deniyor.

Proje aplikasyonu ne demek?

Proje aplikasyonu, Tescilli haritalardaki parsel köşe noktalarının zeminde yerinin belirtilmesidir. Aplikasyon Proje üzerindeki koordinatların poligonlar ve total station yardımıyla araziye uygulanmasına verilen isimdir.