PCS ne deme?

İçindekiler:

  1. PCS ne deme?
  2. PCE neyin kısaltması?
  3. PC ingilizce neyin kısaltması?
  4. Hepaticojejunostomy nedir?
  5. Striktür ne demek tıp?
  6. Safra yollarında dilatasyon ne demek?
  7. Hepatik kanal nedir?
  8. Tekstur ne demek?

PCS ne deme?

Bu bağlamda kelimenin açılımı PC, (Personel Computer) şeklinde ifade edilmektedir. Yani Türkçe açısından ele alınmak gerekirse, (Kişisel bilgisayar) biçiminde ifade etmek mümkün. Evde ya da iş yeri ile beraber ofiste kullanılan, kişiye ait olan bir bilgisayar şeklinde anlatılabilir.

PCE neyin kısaltması?

personal consumption expenditures (pce)

PC ingilizce neyin kısaltması?

PC, şu anlamlara gelebilir: Kişisel bilgisayar, Personal Computer, kişisel bilgisayarı belirten kısaltma.

Hepaticojejunostomy nedir?

Hepaticojejunostomy terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Hepaticojejunostomy teriminin tıbbi anlamı; n. Ductus hepaticus ile proksimal bir jejunum ansı arasında gerçekleştirilen anastomoz.

Striktür ne demek tıp?

Anal darlıklar (striktürler) nadir görülen, sıklıkla hemoroid cerrahisi sonrasında ortaya çıkan ciddi ve önlenebilir bir komplikasyondur. Cerrahi yaklaşım bakımından güçlükler içeren patolojilerdir. Anal darlıklar anatomik ve fonksiyonel olmak üzere iki şekilde görülürler.

Safra yollarında dilatasyon ne demek?

Ultrason sırasında doktorun gerçek tümörü görmesi mümkün olabilir; ancak, daha sıklıkla, ultrason daha büyük safra yollarındaki bir tıkanıklık arkasında konumlanan küçük safra kanallarını gösterir. Buna kanalların genişlemesi, yani “dilatasyon” denir.

Hepatik kanal nedir?

Hepatik kanal, salgıları karaciğerden bağırsaklara taşıyan safra yollarının parçasıdır. Safra kesesi alınmış kişilerde kanal daha hacimlidir. Kanal, safra kesesinin alınması gibi ameliyatlar sırasında önemli bir anatomik işaret olarak kullanılır.

Tekstur ne demek?

Özet: Tekstür, besinlerin yapısal, mekanik ve yüzey özelliklerinin, görme, işitme, dokunma ve kinestetik yol ile belirlen- diği bir kalite kriteridir. Tekstürel özellikler mekanik ve geometrik özellikler olarak sınıflandırılır. Besinlerin tekstürü, ob- jektif ve subjektif metotlar ile ölçülür.