Yıl dönümü ayrı mı?

İçindekiler:

  1. Yıl dönümü ayrı mı?
  2. Yeşilay Derneğinin nasıl yazılır TDK?
  3. Yüzüncü nasıl yazılır?
  4. Yıl dönümü nasıl yazılmalı?
  5. 100 nasıl yazılır TDK?
  6. Üleştirme sayıları nasıl yazılır?
  7. Özel isimlere gelen hangi ekler ayrılmaz?

Yıl dönümü ayrı mı?

Bu kelimenin yıl dönümü mü, yıldönümü mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yıl dönümü şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Yeşilay Derneğinin nasıl yazılır TDK?

Kurum, kuruluş ve kurul adlarının her kelimesi büyük harfle başlar: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Dil Kurumu, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Devlet Malzeme Ofisi, Millî Kütüphane, Çocuk Esirgeme Kurumu, Atatürk Orman Çiftliği, Çankaya Lisesi; Anadolu Kulübü, Mavi Köşe Bakkaliyesi; Türk Ocağı, Yeşilay Derneği, ...

Yüzüncü nasıl yazılır?

Temel Sayılar ve Sıralama Sayıları Tablosu
SembolSayıSıra
91doksan birdoksan birinci
100yüzyüzüncü
101yüz biryüz birinci
500beş yüzbeş yüzüncü
89 satır daha

Yıl dönümü nasıl yazılmalı?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda yıldönümü kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Yıl dönümü isimdir. TDK'da kelimenin doğru yazımı "yıl dönümü" şeklinde ayrı yazılır.

100 nasıl yazılır TDK?

Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla belirtilir: 2'şer değil ikişer, 9'ar değil dokuzar, 100'er değil yüzer vb.

Üleştirme sayıları nasıl yazılır?

10. Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla belirtilir: 2'şer değil ikişer, 9'ar değil dokuzar, 100'er değil yüzer vb. 11. Bayağı kesirlere getirilecek ekler alttaki sayı esas alınarak yazılır: 4/8'i (dört bölü sekizi), 1/2'si (bir bölü ikisi) vb.

Özel isimlere gelen hangi ekler ayrılmaz?

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ...