Ön amortisör ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ön amortisör ne işe yarar?
  2. Çift süspansiyon bisiklet nedir?
  3. Gravel bisiklet nedir?
  4. Downhill mi Enduro mu?
  5. Trail bisiklet nedir?

Ön amortisör ne işe yarar?

Amortisörlerin asıl görevi yayların salınımını azaltmak ve çukura düşüldüğünde ve bir tümsekten geçildiğinde defalarca yaylanarak lastiklerin yol tutuşunun azalması ve hakimiyetin kaybolmasını engellemektir. ... Lastikleri yerde tutar, aracın kasasını dengeler ve konfor sağlar.

Çift süspansiyon bisiklet nedir?

Bu tür dağ bisikletleri ülkemizde son yıllarda satışı artan bir üründür. Ancak çift süspansiyonlu (ön-arka) bisikletler, iniş tasarımına sahip olan çıkış ve düz yol için kesinlikle uygun olmayan bisikletlerdir.

Gravel bisiklet nedir?

Gravel Bisiklet de toprak ve çakıl gibi bozuk zeminlerde yol alabilecek şekilde özel olarak tasarlanmış yol bisikletidir. ... Toprak yollarda kullanıma uygun geniş lastikleri ile yol bisikletlerinden ayrılır. Sürüş konforunu artıracak şekilde tasarlanmış rahat kadro açıları ile de Cyclocros bisikletlerden ayrılır.

Downhill mi Enduro mu?

İniş diyince akla direk downhill bisikletler geliyor ama enduro'lar downhill'lere göre daha hafif olurlar ve en büyük farkları ise, enduro'lar pedallamak için daha uygunken, downhill'ler sadece iniş odaklıdır.

Trail bisiklet nedir?

Trail bisikletler ise xc ile freeride arasında geçiş grubudur yani trail bisikletin amortisör mesafesi freeride a göre daha az (xc den daha fazla) ve daha hafiftir dolayısıyla freeride'a göre daha iyi tırmanırlar ancak freeride daha dayanıklı ve inişlerde çok daha süratlidir.