2 Göktürk Devleti kim tarafından nerede kurulmuştur?

İçindekiler:

  1. 2 Göktürk Devleti kim tarafından nerede kurulmuştur?
  2. 2 Köktürk Devleti ne zaman kurulmuştur?
  3. Mukan Kağan öldükten sonra yerine kim geçmiştir?
  4. Mukan Kağan hangi devletin hükümdarıdır?
  5. Doğu Göktürk Kağanı Çuluk un oğlu kimdir?
  6. II Kök Türk Devleti'nin yıkılmasında hangisi etkili olmamıştır?

2 Göktürk Devleti kim tarafından nerede kurulmuştur?

Devlet Ötüken merkezli kurulmuştur. Kutluk Kağan'ın en önemli yardımcısı olan devlet adamı Vezir Tonyukuk olarak kabul edilmektedir. Devletin en parlak dönemi ise Bilge Kağan zamanıdır. Bilge Kağan öldükten sonra devlet zayıflamaya başlamış ve Uygur, Basmil ve Karluk Boyları ayaklanmıştır.

2 Köktürk Devleti ne zaman kurulmuştur?

Türk tarihine ilk bağımsızlık ayaklanması olarak damgasını vuran II. Göktürk Devleti (Kutluk Devleti) 682 tarihinde Kutluk Kağan tarafından merkezi Ötüken de kuruldu. Bilge Kağan hükümdarlığı döneminde en parlak dönemini yaşayan Kutluk Devleti 744 yılında yıkıldı.

Mukan Kağan öldükten sonra yerine kim geçmiştir?

Yerine geçen büyük oğlu Kara Issık Kağan da bir yıl içinde öldü. Bumin'in küçük kardeşi İstemi Yabgu ise batıya yönelmişti. Mukan böyle sorunlu bir dönemde halkının başına geçti. Yeni kurulmakta olan devleti koruyabilmek adına sert davrandı.

Mukan Kağan hangi devletin hükümdarıdır?

Bağan Kağan olarak da bilinen Mukan Kağan Doğu Göktürk Devleti'nin hükümdarıdır. 553-572 yılları arasında hüküm sürmüştür. Bumin Kağan'ın oğlu ve İssik Kağan'ın küçük kardeşidir. Hükümdarlığı sırasında Göktürk Devleti en güçlü devrini yaşamıştır.

Doğu Göktürk Kağanı Çuluk un oğlu kimdir?

Kürşad, 621 senesinde Çinli eşi İ-çing Katun tarafından zehirlenerek öldürülen Doğu Göktürk Devleti kağanı Çuluk Kağan'ın küçük oğludur.

II Kök Türk Devleti'nin yıkılmasında hangisi etkili olmamıştır?

Aşağıdakilerden hangisi Köktürk devletinin yıkılmasında etkili olmamıştır? Cevabımız A ŞIKKI olmalıdır. Çünkü Avarlar'ın Köktürk devletinin yıkılmasında hiçbir etkisi yoktur. Karluk, Basmil ve Uygurlar'ın bu yıkımda doğrudan etkileri vardır.