Tashih etmek ne demektir?

İçindekiler:

  1. Tashih etmek ne demektir?
  2. Kayıt tashihi nedir?
  3. Tapuda unvan değişikliği nasıl yapılır?
  4. Tapu kaydının düzeltilmesi hangi mahkeme?
  5. Tapuda isim tashihi hangi mahkeme?

Tashih etmek ne demektir?

Tashih; sözcük anlamı olarak düzeltme, düzelti demektir. Özellikle gazete, dergi gibi yazım dünyasında çokça kullanılan bir terimdir. Emlak literatüründe ise "tapuda cins tashihi" olarak kullanılır. Kaydı bulunan bir gayrimenkulün durumunu değiştirmek anlamına gelir.

Kayıt tashihi nedir?

Tanımı ​Kayıt düzeltme, aile kütüğüne tescil edilmiş olan nüfus kaydının veya bir kısmının düzeltilmesi veya değiştirilmesidir.

Tapuda unvan değişikliği nasıl yapılır?

Ticaret Sicil Memurluğundan alınan unvan değişikliğini gösterir belge ile birlikte yetki belgesi ve imza sirküleriyle beraber ve Tapu Müdürlüğünün gerekli gördüğü diğer belgeler ile ilgili Tapu Müdürlüğüne başvurulması halinde işlem gerçekleştirilecektir.

Tapu kaydının düzeltilmesi hangi mahkeme?

Tapu Kaydında Düzeltim Davaları 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun yürürlüğe girmesinden sonra, çekişmesiz yargı işi olan tapu kaydının düzeltilmesi davalarında Sulh Hukuk Mahkemeleri görevli Mahkeme haline gelmiştir.

Tapuda isim tashihi hangi mahkeme?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun 383. maddesine göre, çekişmesiz yargı işlerinde görevli mahkeme, aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece sulh hukuk mahkemeleridir. Tapuda kayıt düzeltilmesi davasını kural olarak tapu maliki ile mirasçıları açabilir.