Adet gecikmesi kaç günden sonra tehlikeli olur?

İçindekiler:

  1. Adet gecikmesi kaç günden sonra tehlikeli olur?
  2. Hamilelik dışında âdet gecikmesi neden olur?
  3. Bu ay âdet olmadım neden?
  4. 40 gün adet gecikmesi normal mi?
  5. Adet gecikmesi kaç gün sürer?

Adet gecikmesi kaç günden sonra tehlikeli olur?

Ortalama 28 günde bir adet görülürken bu süre 21 ile 35 gün arasında da değişebilir. Senede 3 kereden fazla 28 günde birden daha fazla, 35 günden daha fazla, 21 günden daha az şekilde adet görülürse adet gecikmesi durumu bulunmaktadır. Bu durumda bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir.

Hamilelik dışında âdet gecikmesi neden olur?

Çevresel faktörler, stres, psikolojik faktörler, mevsimsel geçiş dönemleri, hormonal durumlar ya da kullanılan çeşitli ilaçlar gibi daha minör durumlarda neden olabilmektedir.

Bu ay âdet olmadım neden?

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, adet gecikmesine yol açan sebepleri sıraladı. Stres, hastalıklar, ilaç kullanımı, kilo almak ya da vermek, yaşla bağlı nedenler, polikistik over sendromu ya da hamilelik gibi nedenlerden dolayı kadınlar adet gecikmesi yaşayabilirler.

40 gün adet gecikmesi normal mi?

Sağlıklı kadınlarda normal âdet döngüsü, son kanamanın başlama tarihinden itibaren 28 gündür. Bununla birlikte 21-40 gün arası da normal kabul edilebilir. Döngünün her seferinde birkaç gün değişmesi de normal bir durumdur. Kanamaların bu döngü dışında görülmesi ise âdet gecikmesi olarak adlandırılır.

Adet gecikmesi kaç gün sürer?

İlk âdet kanamasının başladığı dönem olan ergenlik ile menopoz dönemleri haricinde âdet kanamasının 7 günden daha fazla gecikmesi normal kabul edilmez. Âdet gecikmesi, her 28 günde bir âdet gören kişi için 36 gün boyunca âdet görmemesi durumudur.