Fahri üye ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Fahri üye ne demek TDK?
  2. Fahri ne demek fahri?
  3. Fahri olarak ne demek?
  4. Payesi ne demek?
  5. Fahri erkek ne demek?
  6. Fahir ne anlamı?

Fahri üye ne demek TDK?

Fahri üye, dernek amaç ve ilkelerine önemli bir ölçüde katkı sağlayamasalar dahi, dernek içinde bulunmayı isteyen kişilere, derneğin asil üyesi olmayan ancak derneğin amacına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak isteyen kişilere yönetim kurulu kararıyla fahri üyelik verilmektedir.

Fahri ne demek fahri?

1. Bir ücret karşılığı olmadan, sırf şeref ve iftihar vesîlesi olmak üzere verilen (pâye), onursal: “Fahrî başkan.” “Fahrî üye.” 2. sıf. ve zf. Ücretsiz, karşılıksız, hasbî: “Fahrî çalışıyorum.” Fahrî olarak bu hizmeti görürüm (Ömer Seyfeddin).

Fahri olarak ne demek?

BİLGİ, insanlığa, bilim, felsefe, düşünce, kültür ve sanat alanlarındaki eser veya çalışmaları ile eşine az rastlanır nitelikte katkıda bulunmuş, ülke ve dünya barışına yönelik istisnai çabaları olmuş, çalışmaları ile insan hakları ve demokrasinin yaygınlaşmasına öncülük etmiş kişilere, Akademik Kurul önerisi ve ...

Payesi ne demek?

paye anlamı is. (pa:ye) esk. 1. Rütbe: "Lalalık, kavaslık derecelerinden kalfalık payesine yükseldiği bir sırada yanımdan uzaklaştırıldı, gitti." -Y. K. Karaosmanoğlu.

Fahri erkek ne demek?

Bir karşılık beklemeden yalnızca şeref ve iftihar vesilesi olarak kabul edilen iş. (İş, sıfat, unvan). Fahri aza, fahri üye; maaşsız, ücretsiz veya müessese için gurur kaynağı olan kişi.

Fahir ne anlamı?

1. Övünülecek, iftihar edilecek. 2. Şerefli, kıymetli. 3.