Reji ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Reji ne demek TDK?
  2. Reji olmak nedir?
  3. Reji ne demek tv?
  4. Reji idaresini kim kurdu?
  5. Drej ne anlama gelir?
  6. Reji idaresinin satın alınması nedir?
  7. Reji idaresi ne iş yapar?

Reji ne demek TDK?

a. 1. tiy. ve sin. Sinema, tiyatro, radyo ve televizyon oyunlarında oyunu yönetme: “Burada tiyatro derken dram yazarlığını değil rejiyi, artisti, ressamı göz önünde tutuyorum.” -N. Tekel idaresi: “Daha edeceğiniz nice iyilikleri bekleyen reji hademesi sizi evliya bilir.” -A. ...

Reji olmak nedir?

Regie, yönetmek, idare etmek, karar vermek anlamına gelirken reji de yöneten demektir. Bu kelime sinema, medya ve televizyon sektöründe terim anlamında kullanılır.

Reji ne demek tv?

Sinema, tiyatro, radyo ve televizyon oyunlarında ve programlarında oyunun sahnelenmesini organize eden sorumlu kişi.

Reji idaresini kim kurdu?

Duyun-ı Umumiye İdaresi tütün gelirlerini daha iyi yönetmek amacıyla 1884 senesinde Viyana'dan Credit Ansalt, Berlin'den Banker Bleichröder ve Osmanlı Bankası (Şenel, 2018: 271-291) ortaklığında Reji Şirketi'ni kurmuştur.

Drej ne anlama gelir?

Yakışıklı , Cilet gibi demek.

Reji idaresinin satın alınması nedir?

'te Tütün Rejisi lağvedildi. 'te Tütün Rejisi Fransızlardan devletçe satın alındı ve tüm hak ve yükümlülükleri devlete devredildi. 26.11.1925 tarih ve 558 sayılı Tütün İdare-i Murakatesi ve Sigara Kağıdı İnhisarı Hakkında Kanun yürürlüğe girdi.

Reji idaresi ne iş yapar?

Reji idaresi, Osmanlı Döneminde tütün ve tuz tekelini yöneten 1883 tarihli sözleşme ve yabancı sermaye ile birlikte 1884 yılında faaliyete geçmiş olan, 1887 tarihinde yıllık karından belirli bir miktarı ise, Duyun-i umumiye kurumuna aktaran kurumdur.