Engelli park yeri işareti nedir?

İçindekiler:

  1. Engelli park yeri işareti nedir?
  2. Engelli Parkı nedir?
  3. Bir otopark kaç m2 olmalı?
  4. Engelli yerine park etme cezası ne kadar?

Engelli park yeri işareti nedir?

Engelli park yeri levhası; uyarı işareti veya plastik güvenlik levhası olarak da adlandırılmaktadır. Genellikle açık veya kapalı bütün otoparklarda, park yerinin engelli vatandaşlara ait olduğunu gösterir. Yaya ve sürücüleri uyarmak amacı ile tüm mekanlarda kullanılan pratik bir üründür.

Engelli Parkı nedir?

park yerine ulaşmak için yılanlarla dolu bir havuzu, rastgele inen dev bıçakların iki yanına sıralandığı bir parkuru ve en nihayetinde selpak satan çocukları ekarte etmenizi gerektiren park yeri.. türkiye'de daha ziyade zihinsel engellilerin kullandığı park yeridir. ...

Bir otopark kaç m2 olmalı?

1993 yılında ilk kez Resmi Gazetede yayınlanan ve 2018 yılında 30340 sayılı Resmi Gazete ile güncellenen Otopark Yönetmeliği ile Türkiye`de otopark ölçülerine dair standartlar belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre her bir araç için manevra alanı dahil minimum otopark metrajı 20 metrekaredir.

Engelli yerine park etme cezası ne kadar?

Engellilere ayrılan araç park yerlerine engelli olmayanların park etmesi, yasal olarak cezalandırılmaktadır. Karayolları Trafik Kanunu gereğince uygulanan bu cezanın miktarı, 2021 yılında 288 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.