Şaheser ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Şaheser ne demek TDK?
  2. Başyapıt neye denir?
  3. Üstat nasıl?
  4. Başyapıt inşaat kimin?
  5. Kabâ ne demek?

Şaheser ne demek TDK?

Kendi türünde mükemmel olan, üstün ve kalıcı nitelikte eser, başyapıt, başeser anlamına gelir. Bu kelime genellikle şah eser şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı şaheser şeklinde olmalıdır.

Başyapıt neye denir?

Başyapıt neye denir? Başyapıt (şaheser): Kendi türünde mükemmel olan, üstün ve zamanının ötesine kalıcı nitelikteki eserlerdir. Sanatça güzelliğin doruğuna erişmiş eserdir. Edebî şaheserler, ulusların fikir ve zevk üstünlüklerini gösteren ürünlerin başında gelir.

Üstat nasıl?

Sözlü kullanımda genellikle üstad olarak kullanılmasından dolayı yazım yanlışına neden olan bir kelimedir. Üstat Nasıl Yazılır? Üstat kelimesi üstat şeklinde yazılmaktadır. Söyleyişte ve pratikte çoğunlukla üstad olarak yanlış şekilde kullanılmaktadır.

Başyapıt inşaat kimin?

Nihat İZSİZ, Yusuf İZSİZ ve Muhammet İZSİZ kardeşlerin oluşturduğu Yönetim Kurulu ile Başyapıt Gayrimenkul, uluslararası standartlara uygun, yenilikçi ve tüm ihtiyaçlara yanıt verecek nitelikte konut projelerini hayata geçirmeye devam etmektedir.

Kabâ ne demek?

Kaba kelimesi ne demektir? Özensiz, gelişigüzel yapılmış, zevksiz, sakil. Taneleri iri. Terbiyesi, görgüsü kıt, nezaketsiz.