Borcun ikrazı nedir?

İçindekiler:

  1. Borcun ikrazı nedir?
  2. Ikraz ne demek TDK?
  3. Ilksan kredi nedir?
  4. Sigortada ikraz ne demek?
  5. Sigortada iştira hakkı nedir?

Borcun ikrazı nedir?

İkraz yönetmeliği madde 7/1 gereğince Özel Günler İkrazı; Sandık üyelerine, tatil dönemlerinde, dini bayramlarda, eğitim öğretim yılı başlangıcında, Öğretmenler Gününde ayrıca; ikraz komisyonunun uygun görülen dönemlerde ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen karşılıklı yardımdır.

Ikraz ne demek TDK?

a. (ikra:zı) esk. Borç veya ödünç verme. ödünç verme.

Ilksan kredi nedir?

İLKSAN İkraz (Borç Verme), Üyelerimizin nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, üye birikimlerinden oluşan ve Sandığımız kaynaklarından kullandırılan karşılıklı yardımlar kapsamında verilebilecek borç parayı ifade etmektedir.

Sigortada ikraz ne demek?

Sigortalının, uzun süreli ve belirli sigorta türlerinde geçerli olmak üzere, ödediği primlerden oluşan birikimlerini belirli bir faiz karşılığında borç alabilmesine ikraz adı verilir. ... Borç, ödeneğe karşı ödünç verilir ve sigorta şirketi poliçeyi kredi için teminat olarak kullanır.

Sigortada iştira hakkı nedir?

Sigortacılıkta iştira ne demektir? Birikimli hayat sigortalarında sigorta şirketinin, poliçe özel şartlarında yazılı asgari sürenin geçmesi ve bu süreye ait primlerin ödenmesinden sonra sigorta ettirenin talebi ile kar paylı birikim tutarını ödeyerek poliçeyi satın alması ve sonlandırmasıdır.